in

Violator în serie, condamnat în Italia și UK, a fost prins în România

În Italia a violat două tinere, în UK a comis o faptă similară, asupra unei fete de 13 ani, urmată de moartea victimei. Căutat în toată Europa, se refugiase în România, unde a comis din nou un viol asupra unei minore, dar a fost prins.

Pedofilul se numeşte Zeno Irinel Hăvârneanu, are 45 de ani, originar din Mitoc, jud. Botoșani, şi era căutat de mai multe săptămâni de poliţiştii din Suceava, unde a comis ultima faptă: a agresat sexual o fetiţă de 13 ani. Prezenţa lui fusese semnalată la Iași, scrie ziarul de Iași. Pedofilul a fost identificat deoarece se cazase la o pensiune. Acesta a stat o noapte în pensiune, fiind ridicat a doua zi dimineaţă de către poliţiştii din Suceava.

Pe data de 10 iulie, Hăvârneanu a acostat o minoră de 13 ani, în Suceava, pe care a convins-o prin minciuni să îl ducă acasă la ea, chipurile pentru a verifica instalaţia de apă. Apoi a fugit după ce a agresat-o sexual. Agresorul nu era la prima abatere.

În ultimii ani, numele acestuia a semănat teroare în vestul Europei, unde autorităţile l-au dorit după gratii pentru întreaga viaţă. Numai că a fost adus în România într-un dosar de trafic cu minori, iar după o mică perioadă de detenţie, autorităţile române l-au eliberat.

Acesta a dispărut în anul 2006, când s-a eliberat din penitenciar: s-a urcat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis, şi a plecat din ţară.

În Italia, individul a violat două tinere, dintre care una în oraşul Cagliari. În Italia, botoşăneanul a fost condamnat la zece ani şi 11 luni de închisoare, însă a dispărut şi de aici înainte de condamnarea definitivă, reuşind să ajungă în Marea Britanie.

Aici a mai violat o tânără, care apoi a murit din cauza agresiunii, iar el a fost prins şi condamnat pe viaţă. Însă în 2016 a fost eliberat printr-un decret al Reginei Marii Britanii şi adus în România, unde a fost eliberat din închisoare după o mică perioadă de stat după gratii.

Presa italiană acuză: CORUPȚIE la frontiera României cu R. Moldova, așa ajung moldovenii în Italia cu 100 de euro!

Presa italiană, despre anomaliile transportului cu autocarul: ”Iată de ce unii preferă să coboare înainte”