in

Virginica Simion a murit după ce, în urmă cu o săptămână, i-a explodat butelia în apartament. Familia cere ajutor pentru repatriere

Virginica Simion, românca de 53 de ani grav rănită grav după ce, în urmă cu o săptămână, i-a explodat butelia în apartament, într-o clădire din Marino, în Italia, a murit după patru zile de agonie, la spitalul din Roma.  Familia cere ajutor pentru repatriere. Virginica era originară din Botoșani.

În urma exploziei, părți din clădire s-au prăbușit, iar românca împreună cu o italiancă și fetița ei de 4 ani au fost prinse sub dărâmături. Virginica a fost transportată în stare critică la spitalul Sant’Eugenio din Roma. Femeia de 53 de ani avea arsuri pe 85% din suprafața corpului. Vineri, după patru zile de agonie, românca a murit.

Trăia în Italia de mai bine de 10 ani, unde a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni, la curățenie și în restaurante la spălat vase. De două luni stătea acasă, forțată de măsurile de restricție impuse de guvernul italian în contextul pandemiei de coronavirus., scrie observatornews.ro.

În plus, se pare că proprietarul apartamentului în care locuia i-ar fi transmis că trebuie să lase locuința liberă, astfel că femeia încerca să își caute o altă casă. Surorile ei intenționează acum să o aducă pe Virginica în România, la Botoșani, pentru a o putea înmormânta creștinește.

Cheltuielile de repatriere sunt însă mari, iar situația le-a prins fără prea mulți bani în buzunar, de aceea au făcut un apel către toți cei care pot și vor să le ajute, scrie stiri.botosani.ro.

Din expertizele făcute la locul exploziei, se pare că nu au existat probleme la instalația de gaze a clădirii sau la cea din apartamentul româncei. Anchetatorii susțin că butelia din locuința femeii era deschisă la maxim, astfel că este exclusă varianta ca românca să fi încercat să-și pună capăt zilelor. Cauza morții Virginicăi Simion se va stabili cu exactitate în urma autopsiei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O italiancă luată ostatică într-un stat din Africa s-a întors acasă după un an şi jumătate

Muncitorii de la o fabrică din Treviso au refuzat să poarte mască și au oprit munca: ”O grevă pentru a respira”