in

Zdrobit de un panou, pe şantier la Anagnina

Ioan  Tohănean, un muncitor român de 53 de ani a murit pe 25 noiembrie, pe şantierul unde lucra, în zona Anagnina, la Roma. Stivuia câteva panouri din lemn în aşteptarea turnării betonului când a fost lovit de axele care au cedat şi a fost zdrobit. Muncitorul lucra în contul firmei B&B Costruzioni şi fusese angajat de câteva luni.

Primul ajutor i-a fost dat de colegi, apoi a sosit şi o ambulanţă. Însă pentru român nu mai era nimic de făcut. Asupra accidentului anchetează agenţii de la Comisariatul Romanina şi inspectorii de la Asl din zonă.

Moartea lui Tohănean este a şasea la Roma de la începutul anului, în timp ce în Lazio sunt peste 20. În urmă cu zece zile un alt muncitor român, de 36 de ani, George Zaharia, şi-a pierdut viaţa după ce a fost zdrobit de un escavator care a căzut în groapa în care lucra pe un şantier la Ponte Galeria.

În octombrie a murit Dumitru Marius Ionel, şi el român, de 35 de ani, care a căzut de pe o scară într-un apartament de la etajul al treilea dintr-un bloc de pe via Tevere.

“Muncitorul român decedat astăzi pe un şantier la Roma este ultimul capitol a ceea ce acum apare ca o secvenţă impresionantă de morţi la locul de muncă. O tragedie care, numai în ultima săptămână, a implicat trei provincii ale Regiunii noastre”, afirmă Francesco Pasquali, şeful grupului Futuro e Liberta' în regiunea Lazio şi component al Comisiei de Muncă şi Politici Sociale.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Succesul lui “Vasco” Tabără: “Mi-am deschis firmă în România, cu experienţa dobândită în Italia”

Rasism românesc