in

6 aprilie – Miting în faţa consulatului de la Milano contra exploatării gazelor de şist

„Comitetul contra exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice Italia” (CCG Italia) anunţă ca în data de 6 Aprilie 2014, de la ora 15.00 la ora 18.00, în faţa Consulatului General al Romaniei la Milano va avea loc mitingul de protest împotriva exploatării gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice. În aceasta zi, aleasă ca „Zi naţională de protest împotriva fracturării hidraulice”, vor avea loc simultan, în peste 60 de localităţi din România şi din străinătate, mitinguri şi marşuri în care românii vor spune NU OTRĂVIRII ROMÂNIEI! Ieşim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda şi ne vom apăra dreptul la viaţă, la sănătate, viitorul!

„Protestăm pentru că ne pasă de România”, din nou în stradă contra gazelor de şist la Milano

Nebunia explorărilor şi exploatărilor resurselor aduce Romania în pericol de otrăvire! Clasa politică a cedat intereselor ilegitime şi foloseşte instituţiile statului ca să apere ilegalităţile şi abuzurile. Cetăţenii sunt abandonaţi în faţa valului de companii care vor să exploateze bogăţiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul şi agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului şi aerului. Agricultorii vor fi primii afectaţi, apoi micii întreprinzatori şi încet, încet întreaga ţară.

 

Al treilea protest la Milano contra gazelor de şist şi a cianurii: Free Pungeşti şi Roşia Montană

În aceasta zi, fiecare dintre noi va pune o piatra la temelia noii generaţii, o generaţie conştientă că nu se poate trăi în ignoranţă, în nepasare şi comoditate! Suntem conştienţi că nu există viaţă fără aer, apă şi pământ sănătos, iar pentru a le avea, trebuie să ne implicăm într-o campanie insistenta împotriva exploatării gazelor de şist prin metode toxice şi împotriva oamenilor care dau mână liberă marilor corporaţii străine, să vină să ne îmbolnăvească familiile, copiii, pământul! Trebuie să luptam pentru noi! Nimeni nu o va face în locul nostru! Dacă nu ne implicăm,vom ajunge să respirăm, să bem şi să ne hrănim cu produse toxice, cancerigene, mutagene!

Milano, din nou în stradă contra gazelor: cântec anti-Chevron pe muzica Bella Ciao!

Cerem Parlamentului si Guvernului:

1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in explorarea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusiv a gazelor de sist.

2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazele de sist

3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional.

Milano, protest împotriva gazelor de şist / Roxana Macovei: „Organizez acest miting pentru că îmi iubesc țara”

Roxana Macovei, coordonatoare CCG Italia tel. 349 6761229349 6761229 email. [email protected]

Violeta Vasian tel. 340 4131876340 4131876 , email. [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu: „Nu aş refuza funcţia de premier”

Torino, intoxicat mortal la furat cupru