in

Traian Băsescu: „Nu aş refuza funcţia de premier”

Traian Băsescu a admis că se vede în postura de premier, după 2016. Şeful statului se gândeşte la posibilitatea unui tandem cu Emil Boc, primar în Cluj-Napoca acum, care „ar fi o soluţie foarte bună de preşedinte de dreapta”. Scenariul însă poate fi valabil şi în alte circumstanţe: „Eu pot face echipă cu oricine dacă mă lasă să fac ce trebuie”, a spus şeful statului.

Preşedintele a declarat, într-o emisiune tv, că ar accepta funcţia de premier, nefiind destul de în vârstă încât să refuze dacă cineva l-ar ruga să pună ţara pe şine, ca şef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

„Oricine poate spune ce vrea şi eu sunt liber să spun ce vreau. Cert este că nu sunt încă destul de în vârstă încât, dacă cineva m-ar ruga să pun ţara pe şine, nu aş face-o, un an de zile, pe contract”, a spus Băsescu. Întrebat cu cine se vede ar face echipă şeful statului a răspuns: cu oricine.


„Eu pot face echipă cu oricine dacă mă lasă să fac ce trebuie, să pun instituţiile să facă ce trebuie. Vă asigur că poate să fie oricine preşedinte”, a spus el.

În timpul discuţiei, în studioul de televiziune a avut loc o pană de curent. După publicitate, preşedintele a comentat situaţia, în glumă: „La ideea de premier, s-a luat lumina”, a spus acesta, râzând.

El a adăugat însă că „nu ar face compromisuri cu un preşedinte ca Ponta„, dar cu un preşedinte de dreapta ar face instituţiile să meargă.

Despre Emil Boc, Băsescu a spus că ar fi o soluţie foarte bună de preşedinte de dreapta, deşi nici acesta „nu a avut forţă să facă depolitizarea instituţiilor care ţin de Guvern, nici măcar la Poliţie”.

Despre campania electorală, preşedintele a spus: „Nu mă voi duce la mitinguri, dar la o activitate într-o sală, la o discuţie, orice partid mă invită, sigur că mă voi duce. Şi preşedintele se duce la vot”, a arătat el.

„Nu resping alternativa de a încerca să echilibrăm clasa politică, eu cred că intră în obligaţiile mele”, a mai apreciat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că „atât electorat cât mai crede în el, vrea să se după la PMP şi nu la PDL”, şi a criticat modul în care PDL a dorit să câştige alegerile cu mesajele „vinovat sunt Băsescu şi Boc, că au tăiat salariile” şi „Băsescu ne-a băgat oamenii în puşcărie”.

Declaraţii contradictorii

În totală contradicţie cu declaraţiile actuale, în septembrie 2011, acelaşi preşedinte Băsescu spunea că nu va mai activa în viaţa politică după ce-şi va încheia cel de-al doilea mandat de preşedinte. De asemena, a infirmat şi posibilitatea de a ocupa funcţia de premier.

„Nu voi mai activa în viaţa politică după ce îmi voi încheia acest mandat. Gândiţi-vă, voi avea o vârstă atunci, 63 de ani. Cine să mai aibă nevoie de mine atunci?”, a spus presedintele Băsescu. Întrebat dacă ia în calcul ocuparea funcţiei de premier în viitor, Traian Băsescu a afirmat: „Nu, şi o spun cu orgoliu. Într-o ţară în care ai fost preşedintele nu mai poţi fi nimic altceva decât ce ai fost, un fost preşedinte”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Directivă europeană în examinare: ”Salariul românilor detașați în Italia să nu fie inferior minimului contractual italian”

6 aprilie – Miting în faţa consulatului de la Milano contra exploatării gazelor de şist