in

A apărut romanul ”Eu sunt femeie”, semnat de Maria Tudose, autoarea renumitului blog cu acelaşi nume

Se cunosc online, fiecare în spatele unui monitor. Ea în Italia, el în România. Ceea ce părea iniţial un amuzament se transformă într-o iubire virtuală. Se îndrăgosteşte înainte de a-l vedea. Îi cucereşte inima, sufletul şi trupul. Ce se întâmplă însă atunci când relaţia virtuală se transformă în una reală, iar pentru dragoste rămâne să lupte doar unul dintre ei?

A apărut romanul „Eu sunt femeie”, semnat de Maria Cristiana Tudose, autoarea blogului cu acelaşi nume care a ajuns la sufletul a sute de mii de femei din întreaga lume. A început să scrie din dorinţa de a-şi vindeca sufletul, ocupaţie ce a devenit pasiune şi remediu.

Romanul prezintă etapele din viaţa unei femei, povestite prin prisma a trei generaţii pe care le uneste arta de a fi femeie – de a fi şi a iubi.

Maria Cristiana Tudose, colaboratoare permanentă a publicației noastre, ne-a răspuns la câteva întrebări legate de apariția romanului atât de mult așteptat.

 „Eu sunt femeie”, cu sute de mii de cititori, blogul unei românce din Italia, fenomen mediatic


 

Maria, de când ai avut ideea de a scrie o carte? Blogul e fost hotărâtor sau a fost mereu un vis al tău?

«Pagina Eu sunt Femeie a apărut în 2010. În primii ani nu m-am gândit la posibilitatea de a scoate o carte, deoarece în viziunea mea nu eram încă pregătită. Și aveam dreptate. Când decizi să lansezi o carte, trebuie să riști și să te pregătești sufletește. Vei avea parte de susținători și în același timp vei fi nevoit să înfrunți și păreri contrarii.

Niciodată n-am luat în serios ideea de a publica o carte: deseori discutam despre asta, mă gândeam și mă imaginam lansând o carte însă apoi reveneam în realitate și spuneam că este un vis prea măreț. Au fost momente în care mă gândeam să renunț, parcă băteam pasul pe loc. Când am primit propunerea din partea editurii Bestseller, parca eram amorţită. A fost emoționant și copleșitor. Să vezi că o echipă are încredere în tine și decide să-ți dea șansa de a spune lumii întregi ceea ce gândești, este minunat.»

Care este subiectul cărții tale?

«Romanul Eu Sunt Femeie reprezintă etapele din viața unei femei. Este un bilet de călătorie în timp. O poveste de viață și căutare de sine. Trei generații ce au un numitor comun: a fi femeie. Prin această carte vreau să mă adresez femeilor din întreaga lume.»

Textele pe care le-ai scris de-a lungul anilor pe blog au avut un anume rol?

«Da. Un rol destul de important însă înțeles că n-ar fi corect față de citititoarele mele să public o carte ce conține câteva postări noi așadar am decis să le ofer o poveste care în toți acești ani a fost păstrată departe de site și pagină. În toți acești ani, cititoarele mele au primit câteva bucăți dintr-un puzzle ce astăzi devine un întreg prin această carte.»

Cum au reacționat cititoarele blogului tău, cum a fost primită vestea pe pagina cu sute de mii de fani de pe facebook?

«În ultimii ani, multe cititoare îmi scriau și mă întrebau dacă îmi doresc să scot o carte. Răspundeam vag, spunând că mă gândesc la o probabilă lansare însă totul era incert. Când am anunțat că romanul este gata, am primit nenumărate mesaje pozitive de la cititoare care m-au citit de la începutul activității sau au descoperit blogul recent. Îmi doresc ca această carte să ajungă la fiecare cititoare, să o ajute în momentele grele și să ofere încredere în sine.»

Vorbește-ne despre editura la care ai scos cartea. Cum te-au ”descoperit”?

«Ah, asta este amuzantă. În ultima vreme am început să-mi controlez mesajele în poșta nedorită. Într-o zi am început să șterg din mesaje și am dat peste e-mailul din partea editurii Bestseller. Am discutat cu Ion Bargan, un tânăr ambițios, ne-am întâlnit în Florența și am discutat despre ideile mele.»

Care este modalitatea de achiziționare a cărții?

«În prezent, cartea este disponibilă la precomandă, livrarea fiind din 15 Septembrie. Va apărea în librării în a doua jumătate a lunii Septembrie. Pentru mai multe informații, puteți vizita pagina cărții.»

Unde va fi prezentată cartea?

«Am organizat două lansări. Pe 22 Septembrie în Carusel Cărturești – București și pe 23 Septembrie în Brașov – Librăria Libris. Pentru un om simplu, înseamnă mult. Este minunat să-ți vezi visul tranformat în realitate. Aceste evenimente îmi permit să fiu mai aproape de cititoarele mele, să le îmbrățișez, să le privesc în ochi și să le mulțumesc. Asta mă emoționează.»

Intenționezi să o prezinți și în Italia sau în alte țări?

«Momentan mi-am propus să mă bucur de această experiență. Pentru mine faptul că am posibilitatea de a-mi lansa cartea în țara mea de origine, mi se pare o bucurie grea de descris în cuvinte. Însă nu neg că multe persoane m-au întrebat dacă aș lansa romanul în Italia. Nu exclud însă vreau să iau lucrurile pe rând. Important este să fim sănătoși. Pentru Italia, am alte idei însă prefer să vă surprind.»

Andi Rădiu
[email protected]

foto: Geta Bagheta


Precomandă Cartea „Eu Sunt Femeie”:

Libris (Livrare Gratis În România)
Bestseller (Livrare Gratis În Moldova Și Internațional)
– Carturaresti

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Un avocat român din Barcelona, candidat independent la parlamentare. ”Voi fi avocatul diasporei în Parlament”

Roma, pieton român ucis de o furgonetă pe via Bufalotta, este căutat şoferul