in

A murit în Italia o luptătoare cu rol determinant pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989. „A fost o femeie curajoasă”

Maria Ciobanu era una dintre cele două persoane din Italia cu titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”. Era născută în comuna Roşiile, judeţul Vâlcea, în anul 1943. Locuia în Italia de mulți ani. Era mama unui băiat căsătorit și devenise bunică. Ieri dimineață a trecut la cele veșnice la spitalul San Luca din Milano, la vârsta de 81 de ani. Era o femeie simplă, dar cu un curaj extraordinar.

Expoziţia „Artiști români la Pontelongo 1960-1990”, în onoarea doctorului Livio Zanolini, salvatorului artiştilor pe vremea comunismului

În 1989 a fost în prima linie a confruntării cu forțele regimului comunist. Revoluționarii români stabiliți din Italia îi aduc un omagiu Mariei Ciobanu.

„Aducem omagiu unei femei extraordinare, un luptător pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989, cu un rol determinant în eliberarea României de sub jugul opresiunii comuniste. Inima noastră este alături de familia și cei dragi ai acestei remarcabile eroine”, ne spune Romulus Popescu, al doilea român din Italia care deține titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”.

„A fost o femeie curajoasă. Fie ca amintirea ei să strălucească ca o făclie a curajului din timpurile tulburi ale Revoluției, iar sacrificiile făcute să inspire generații viitoare de luptători pentru libertate. Contribuția ei la înfăptuirea schimbării și aducerea democrației în România va rămâne veșnică în istoria țării noastre.

În aceste momente dificile, exprimăm sincere condoleanțe familiei și prietenilor. Viața ei este un exemplu de devotament pentru o cauză nobilă, iar amintirea ei va trăi în inimile noastre cu recunoștință și respect.”

Bolzano, inaugurat Monumentul dedicat militarilor români care au murit în timpul Primului Război Mondial

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Român care venea din Italia oprit de polițiști: voia să treacă frontiera pe jos, evitând controalele documentelor

„Greieri made in Italy”, undă verde pentru compania italiană care produce făină de insecte