in

Român care venea din Italia oprit de polițiști: voia să treacă frontiera pe jos, evitând controalele documentelor

Român care venea din Italia oprit de polițiști. În data de 28 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea din județul Satu Mare, s-a desfășurat un incident neobișnuit în care un bărbat român în vârstă de 36 de ani a încercat să pătrundă în țară pe jos, evitând procedurile standard de control la frontieră.

Individul, originar din județul Neamț și revenind din Italia, a fost observat de polițiștii de frontieră în jurul orei 09:30, încercând să traverseze frontiera pe jos la Punctul de Trecere a Frontierei Petea. Tentativa sa neobișnuită de a evita controlul a fost imediat stopată de autoritățile de frontieră.
>>> Citiți și: Denunțul unui tânăr italian deținut în România: „Suntem 24 în celulă, condiții sanitare rușinoase și multă violență

Român care venea din Italia oprit de polițiști

Potrivit informațiilor PresaSM, bărbatul susține că și-a pierdut documentul de călătorie în timpul șederii sale în Italia. În urma verificărilor inițiale, polițiștii de frontieră au constatat că individul nu a respectat procedurile standard pentru trecerea frontierei. Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform Legii nr. 248/2005 și a Constituției României, cetățenii români care se prezintă la controlul de frontieră fără documente de călătorie, din cauze precum pierderea sau furtul acestora, sunt supuși unei verificări amănunțite și identificării în bazele de date ale instituției.
>>> Citiți și: A sugrumat o româncă și a aruncat-o în prăpastie, italian condamnat la 15 ani închisoare

Reprezentanții poliției de frontieră au subliniat că, în conformitate cu prevederile legislative, un cetățean român poate fi lăsat să intre în țară chiar dacă nu deține documentul de călătorie asupra sa, sub rezerva unei verificări și identificări adecvate în bazele de date.

Incidente de acest fel, deși rare, subliniază importanța respectării regulilor și procedurilor la punctele de trecere a frontierei, contribuind la menținerea securității și controlului în aceste zone sensibile. Poliția de frontieră rămâne vigilentă și continuă să monitorizeze astfel de situații pentru a asigura integritatea frontierelor țării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Martinengo (Bergamo), o femeie și-a înjunghiat soțul de 20 de ori. De ce îl bănuia pe bărbat

A murit în Italia o luptătoare cu rol determinant pentru victoria Revoluției Române din decembrie 1989. „A fost o femeie curajoasă”