in

A murit parohul românilor din L’Aquila, pr. Sorin Istrătescu. „Veșnică odihnă și pomenirea lui din neam în neam!”

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei anunță trecerea la Domnul a PC Părinte Sorin Istrătescu – L’Aquila (1959-2021).

Cu părintească durere, aducem la cunoștință că, în noaptea aceasta, fiul episcopiei noastre și fratele nostru împreună-slujitor, Părintele Sorin Istrătescu (de la L’Aquila), a trecut în veșnicie.

Pr. Sorin Istrătescu s-a născut la Sibiu, pe data de 22.05.1959. Studiile liceale le-a făcut la Sibiu (promoția 1979), tot aici absolvind și Facultatea de Teologie Ortodoxă, în anul 1990. A fost hirotonit preot, în anul 2000, pe seama catedralei “Sfinții Trei Ierarhi”, din Timisoara, de IPS Nicolae Mitropolitul Banatului.

Începând cu data de 05.10.2009, părintele Sorin Istrătescu a fost numit preot paroh la Parohia “Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, patriarhii Alexandriei”, din localitatea L’Aquila.

Ne rugăm, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, cu clerul, monahii și credincioșii întregii Episcopii, pentru Preoteasa Ana și pentru fiul lor, Dominik, ca să se reverse peste dânșii mângâierea cea de Sus și harul dumnezeiesc, cel dătător de pace și liniște.

Un gând aparte de rugăciune se îndreaptă către credincioșii Parohiei “Sfinții Ierarhi Atanasie și Chiril, patriarhii Alexandriei”, care astăzi își sărbătorește hramul, către toți cei care l-au cunoscut și prețuit, care l-au iubit și ascultat pe păstorul și părintele lor.

Veșnică odihnă robului lui Dumnezeu Preotul Sorin, împreună-slujitorul nostru, și pomenirea lui din neam în neam!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 2]

Româncă de 31 de ani, moartă la o mănăstire de maici din Genova: s-a aruncat de la fereastră

Nebunie la Veneția, și-a înjunghiat mortal soția după o ceartă, în fața copiilor de 10, 5 și 2 ani