in

A plecat din România pentru a îngriji bătrâni în Italia, acum e o adevărată vedetă

A plecat din România, pentru a îngriji bătrâni în Italia, iar după 8 ani de stat printre străini, la întoarcerea în tară, este asteptată de televiziuni, să dea interviuri, ca o adevărată vedetă! Desi pare o poveste desprinsă din cărti, ea este, de fapt, viata reală a husencei Mirela Balan, pictorita de la Husi.

Destinul ei poate reprezenta oricând o sursă de inspiratie pentru cei care se ambitionează să spere în sansa lor, chiar dacă trebuie să urce scările, pornind de la cea mai de jos treaptă, pentru a ajunge într-o zi să strălucească, scrie vremeanoua.ro.

Hușenii au văzut-o ieri la TV, pe Mirela Balan, pictorita de la Husi, care face carieră în Italia. Povestea ei nu poate să lase pe nimeni indiferent, căci este pilda vie că visurile se pot îndeplini, atât timp cât nu renunti la ele. Mirela a avut la Husi câteva slujbe modeste si, la un moment dat, localnicii si-o amintesc lucrând rame sau pictând câte un tablou, reprodus după vreo lucrare celebră.

A plecat din tară, spunea ea, pentru a vedea ce poate să facă cu propria viată si, în Italia, s-a angajat îngrijitoare pentru bătrâni. A fost greu, a făcut si niste cursuri de asistent familial, însă în permanentă si-a tinut aproape dragostea pentru pictură. Le făcea portrete celor din preajmă, iar italienii începuseră să răspândească vorba că este o româncă talentată, care face niste picturi foarte frumoase. De aici s-a aprins licărul de sperantă, pentru cariera care începea să se contureze pentru Mirela Balan. Zâmbind, recunoaste faptul că nu are studii de specialitate, ci doar un talent nativ, pe care l-a descoperit încă din gimnaziu, când vedea că poate desena cu mare usurintă niste căprioare.

Mirela, un exemplu pentru cei care au talent si cred în el!

În doar 8 ani, de când părăsea România cu câteva bagaje si cu scopul de a ajunge să îngrijească niste bătrâni, în Italia, Mirela Balan a reusit să îsi răstoarne destinul, într-un fel care stârneste admiratie.

De la câteva portrete făcute unor prieteni, până la participările la expozitii importante sau chiar expozitia sa personală, a fost un drum pe care huseanca l-a făcut cu grijă, cu mdoestie, cu seriozitate si sperantă. Acum, picturile sale sunt apreciate de criticii, care le încadrează în stilul “pop art”.

În februarie, Mirela a avut o expozitie personală, numită “Emotii de iarnă”, la Castel Bolognesse. “Pictorită de portrete, Mirela Balan este un artist cu un talent si creativitate cromatică deosebite. Născută în România, ea trăieste în Italia de nouă ani. A expus pentru prima dată la Castel Bolognese acum patru ani. Această primă expozitie a fost urmată de multe altele, în acesti ani, în Forli, Castelul San Pietro, Imola, Bologna, Cesena, Cervia si Modigliana. Stilul său, caracterizat prin picturi foarte mari si pline de culoare, este pop art. 

În cadrul expozitiei castelane vor fi prezentate si unele picturi noi realizate cu ajutorul tehnicii de colaj”, a titrat presa locală, alăruri de o fotografie a husencei. La inaugurare, însusi primarul localitătii a venit si a tinut un discurs, apreciind munca, perseverenta, dar, în principal, talentul Mirelei Balan.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Mai citește și:

După 10 ani de Italia: «Mă întorc în România să zugrăvesc apartamente. Toți se plâng de lipsă de meseriași»

Dincă a suferit în Italia un grav accident de muncă: și-a fracturat picioarele pe șantier. ”Din acel moment nu a mai putut să lucreze”