Menu
in

Un adolescent român din Italia va fi decorat de președintele Sergio Mattarella: ”Este o mare onoare”

Un adolescent român din Italia va fi decorat de președintele Sergio Mattarella: ”Este o mare onoare”. Totul s-a întâmplat cu mai mulți ani în urmă, când Emanuele se întorcea acasă de la școală și a urcat într-un tren din Italia. În timpul călătoriei, a auzit un alt pasager vorbind la telefon despre intenția de a-și omorî fosta iubită.
>>> ”Îngerul mării” – Alin Stoian, românul erou de la Ostia, a salvat trei tineri de la înec

Adolescent român decorat de președintele Sergio Mattarella

Bărbatul, un cetățean român în vârstă de 30 de ani, care locuia în Misano Adriatico și avea antecedente penale își amenința în gura mare fosta parteneră. Acesta îi spunea femeii, la telefon, că va călători la Modena pentru a o ucide.

Fără să ezite, Emanuele a sunat imediat la poliție și le-a relatat situația, ceea ce a dus la intervenția autorităților și la arestarea bărbatului. Acțiunea rapidă și responsabilă a lui Emanuele a salvat viața femeii și a evitat o tragedie iminentă. Oamenii legii au descoperit asupra acestuia un cuțit de bucătărie și alte unelte, motiv pentru care l-au arestat sub acuzația de tentativă de omor. Chiar dacă acest gest a avut loc acum ceva timp, impactul pozitiv rămâne deosebit de semnificativ.

”Este o mare onoare”

Emanuele va fi recunoscut oficial pentru actul său eroic într-o ceremonie specială organizată pe 13 mai. Va primi titlul de „Alfiere della Repubblica”, Purtător de Stindard al Republicii, din partea președintelui Sergio Mattarella. Chiar dacă este un moment de mare onoare pentru familia sa, Emanuele, fiind minor, nu va acorda interviuri.

”Am fost copleșiți, de vineri, de această veste. Emanuele nu va da interviuri: este minor și se află în spatele unei povești neobișnuite. Suntem foarte fericiți. La început am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Președinției. Recunoașterea va fi înmânată la data de 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu, este o mare onoare pe care am primit-o cu mândrie. Recunoașterea din partea Președintelui Republicii pentru fiul meu este o mare onoare. Când am primit invitația ne-am așezat pe scaune. Este o recunoaștere foarte frumoasă și am primit-o cu mândrie. Acum, i-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se lase dus de val”, spune Ramona Lascu, mama adolescentului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version