in

Alex Apostul, de la Casa de Cultură din Făgăraş, “entertainer” în Italia

Obişnuit de mic copil cu lumea spectacolelor şi a divertismentului, unui român din Jesi i-a fost foarte uşor să se integreze în cadrul unei companii care organizează evenimente culturale. Alex Apostu se consideră un veritabil „entertainer”, iar principalul pariu pe care l-a făcut în acest domeniu, este „Miss Adriatica”, fază preliminară a concursului care va desemna anul acesta, la Roma, cea mai frumoasă româncă din diaspora.

Alex Apostul, un tânăr originar din Făgăraş, locuieşte împreună cu soţia şi părinţii săi, în localitatea Jesi, provincia Ancona. La 25 de ani, poate spune că a avut o experienţă destul de bogată, fiind nevoit să muncească în multe domenii.
A venit în Peninsulă în 2003, pe când avea doar 14 ani. Părinţii au fost cei care au venit primii în Italia iar după rezolvarea actelor de reîntregire a familiei, l-au adus şi pe Alex. Acesta însă e sigur că motivul pe care l-au adus şi pe el în Italia era altul. „E normal ca orice părinte să-şi dorească să aibă lângă el copilul dar eu cred că abia aşteptau să vin şi din alt motiv: acumulam prea multe absenţe la şcoală. Am fost mereu o fire mai deosebită, dar nu am creat probleme.”
Alex şi-a terminat liceul în Italia şi a căutat imediat o slujbă. A trecut prin mai multe locuri de muncă, în prezent lucrând ca distribuitor la o firmă care comercializează rechizite şcolare, obiecte de papetărie şi birou.
„Am început să lucrez îmediat după ce am terminat şcoala şi am încercat o grămadă de locuri de muncă. Am fost electrician, metalmecanic, am făcut strungărie computerizată şi o perioadă destul de mare am lucrat la o fabrică renumită de procesare a cărnii.
Pentru mai bine de cinci ani, în paralel cu acestea am lucrat ca bodyguard în diferite discoteci, nightcluburi sau la diferite evenimente. În prezent sunt agent comercial la o firmă care comercializează produse de birou şi şcolare.”

În echipa artiştilor

În timpul liber, de mai bine de patru ani, Alex are o altă ocupaţie, pe care ne-a declarat că o face din foarte mare plăcere şi care i-a adus multe satisfacţii. Face parte dintr-o echipă care organizează spectacole şi evenimente de divertisment.
Nu i-a fost greu să se integreze în acest domeniu, pentru că de mic copil a avut şansa să fie în contact direct cu artişti şi în general cu lumea spectacolului. Tatăl său a făcut parte dintr-un grup de satiră şi umor, „Experiment 77” şi alături de el a putut cunoaşte acestă lume. În oraşul natal, Făgăraş, alături de tată, era mereu prezent la Casa de Cultură, acolo unde se organizau majoritatea spectacolelor.
„Cred că de la tatăl meu am prins gustul pentru spectacol şi divertisment. A făcut parte dintr-un grup de satiră şi umor, „Experiment 77” care îi dădea posibilitatea de a participa la spectacole de gen. Eram mereu la Casa de Cultură din Făgăraş, acolo unde de fiecare dată când era vreun spectacol eram alături de tatăl meu. {i am cunoscut destui artişti. În pauze, am jucat fotbal cu Dumitru Furdui Iancu, am gustat din cozonacii Vetei Biriş sau stăteam în culise cu cei din grupul „Vacanţa mare”. Eram de-al casei, cum s-ar spune.”

Organizator de spectacole

Primul eveniment mai important la organizat în urmă cu patru ani. „La restaurantul unui prieten, am organizat un spectacol cu lăutari. S-au adunat peste 150 de persoane, majoritatea români şi a ieşit un spectacol pe cinste, după care toată lumea a fost mulţumită. Nu a fost scandal, nimeni nu a întrecut măsura şi pot spune că acel moment a marcat începutul micii mele cariere de „entertainer”. De atunci au urmat altele, de fiecare dată declarându-mă mulţumit de rezultat.”
La sfârşitul anului 2009, Alex intră în echipa de profesionişti ai unei societăţi organizatoare de evenimente distractive, denumită chiar „Eventi Divertenti”, care funcţionează în toată provincia Ancona. „Societatea se ocupă cu tot ceea ce înseamnă organizare de spectacole, evenimente publice şi particulare, iar de aici tot ceea ce e adiacent, adică selecţionare de artişti pentru evenimente, castinguri pentru spectacole, servicii de audio şi lumini, şi nu în ultimul rând, de siguranţă.
Eu fac parte din staful grupului şi de câte ori trebuie de organizat ceva, mai ales pe zona mea, împreună cu echipa pe care o am, ne mobilizăm şi facem treabă bună. Aş dori foarte mult să-i amintesc pe colegii mei, cei cu care mă sfătuiesc şi ajung mereu la rezultate foarte bune. Ei sunt Florin Popa, Adrian Pişta şi Leonardo Pistola, la care se adaugă Dj Alex Stoica.”

Miss Adriatica

La evenimentele pe care le organizează echipa de la „Eventi Divertenti” participă mii de persoane şi sunt cunoscute mai ales de către tinerii din zonă. „Am organizat de exemplu „Festa Passetto”, o discoteca practic în aer liber care anul trecut a adunat peste 9000 de persoane, totul organizat pe plajă. A ieşit totul perfect. {i anul acesta vom organiza alte asemenea spectacole care nu adună mai puţin de 3000 de persoane.”
Ceea ce consideră foarte important pentru cariera sa de „entertainer” este organizarea unui concurs de Miss Adriatica, câştigătoarea putând participa la faza finală care va desemna cea mai frumoasă româncă din diaspora şi care în acest an va fi la Roma, concurs organizat de Asociaţia Românilor din Italia. „Mi-ar place enorm să iasă un spectacol nemaipomenit, să adune fete frumoase şi un public de calitate. Suntem în faza de început, în care încercăm să stabilim posibilităţile pe care le avem.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guidonia/ Primăria va plăti înmormântarea micului Toni la Bacău

Caserta/ Un deţinut român s-a spânzurat într-un spital psihiatric judiciar