in

Guidonia/ Primăria va plăti înmormântarea micului Toni la Bacău

Toni Florin, băiatul român care a căzut de la balcon joi, 7 aprilie, va fi înmormântat la Bacău, pe cheluiala primăriei din Guidonia, a anunţat edilul oraşului de lângă Roma.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 7 aprilie, într-un bloc de pe via Aniene. Toni Florin, un copil de 5 ani, fiul unui cuplu de români, a căzut de la etajul patru în mod accidental. Impactul cu solul a fost devastator. O ambulanţă l-a transportat pe micuţ la spitalul Pertini din Roma, însă la scurt timp după internare a murit din cauza gravelor fracturi suferite.

O clipă de neatenţie

Toni era în vizită la bunica sa, însoţit de mama lui, Ana Maria, de 22 de ani. Copilul a ieşit pe balcon, în timp ce familia era în casă, aplecându-se de la balustradă şi căzând în gol. Un zbor de cel puţin opt metri. A murit la scurt timp după ce a fost dus la spital.

Bunica lui spune că Toni voia să coboare să se joace. «Văzuse alţi copii jucându-se cu mingea în piaţă – spune bunica, citată de Messaggero – şi a cerut de mai multe ori să coboare din nou. Dar fata mea i-a spus că trebuia să se întoarcă acasă şi s-a dus să ia ghiozdanul de grădiniţă din altă cameră. În acel moment probabil copilul a ieşit pe balcon, dar noi nu l-am văzut. Nu ştim ce-a făcut. Poate voia să strige vreun copil şi s-a aplecat prea mult.»

Mama lui Toni, însărcinată

Bunica mai aminteşte temerile fiicei: «Nu se despărţea niciodată de Toni, pentru că îmi spunea că unoeri visa că îl pierde şi asta o neliniştea.»

Tragedia s-a produs cu câteva zile înainte de la ziua de naştere a micuţului care ar fi împlinit cinci ani la jumătatea lunii aprilie. Mama lui este în aşteptarea unui alt copil.

Durerea vecinilor

La locul tragediei oamenii au dus flori albe, câţiva ursuleţi de pluş, baloane colorate şi candele. Pe via Aniene toţi îl cunoşteau pe Toni.
„Un copil ascultător şi radios – aminteşte o vecină – cu puţin timp înainte, întorcându-mă acasă, l-am văzut pe bicicletă şi l-am sfătuit să nu iasă pe strada principală”. Îşi petrecea mult timp lângă acel bloc unde locuia bunica, şase apartamente închiriate toate unor familii de români.

Primarul din Guidonia Montecelio Eligio Rubeis, a cerut verificarea clădirii, pentru a se stabili dacă erau respectate toate condiţiile de siguranţă. Cum ar fi înălţimea balustradelor de la balcoane. Primarul a exprimat „cele mai profunde condoleanţe”, anunţând că „Primăria va contribui la cheltuielile de repatriere a corpului. Ca dovadă a apropierii faţă de o comunitate care astăzi acoperă 8% din populaţia locală”.

Chetă pentru familie

Corpul lui Toni a plecat direct de la spital spre Bacău, oraşul în care s-a născut pe 14 aprilie 2006. Duminică 10 aprilie, în sala de cultură din piaţa Bernardini, preotul Sebastian Cosma a organizat o slujbă de pomenire. La slujbă s-a organizat şi o chetă pentru ajutorarea familiei, alte fonduri fiind adunate de asociaţia Si.Lo.So şi de românii din Marcellina.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soluţia ARI pentru muncitorii români din Italia: “Pensia privată”

Alex Apostul, de la Casa de Cultură din Făgăraş, “entertainer” în Italia