in

Soluţia ARI pentru muncitorii români din Italia: “Pensia privată”

Asociaţia Românilor din Italia a găsit soluţia pentru românii din diaspora care au lucrat mai mulţi ani la negru şi vor o pensie decentă: pensia privată. În colaborare cu cea mai mare bancă românească, BCR, ARI îşi propune să dezvolte o legătură între comunitatea românească din Itaia şi divizia de asigurări a băncii, BCR Asigurări de Viaţă VIG S.A.

Fără îndoială, majoritatea românilor care lucrează în Italia s-au întrebat în nenumărate rânduri cum vor trăi la vârsta când nu vor mai putea lucra, şi care vor fi sursele de venit la vârsta pensionării. Pentru fiecare dintre noi, cei care lucrăm departe de ţară şi care datorită unor împrejurări ale vieţii am lucrat lungi perioade de timp „la negru”, neavând posibilitatea plăţii unor contribuţii către un sistem de pensii, lipsa unei pensii lunare este o problema majoră.

ARI, cunoscând foarte bine aceste realităţi a solicitat încă din 2004 autorităţilor române găsirea unor soluţii pentru ca românii care lucrează sau au lucrat „la negru” în afara graniţelor ţării să poată contribui retroactiv la sistemul public de pensii, deoarece statistic este demonstrat că vom ajunge să trăim şi la vârsta la care fizic nu vom mai putea munci, iar la acea vârstă, este  nevoie de un venit lunar pentru fiecare persoana.

La sfârşitul anului 2010 Guvernul României a venit cu o soluţie limitată din multe puncte de vedere (Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.94, publicată în Monitorul Oficial nr.729 din 2 noiembrie 2010), soluţie care permitea plata retroactivă pentru o perioada de 5 ani, iar sumele trebuiau achitate până la data de 31 decembrie 2010.

Potrivit ministrului Muncii, Ioan Botiş, în acea scurtă perioadă, circa 5.000 de români au plătit retroactiv pentru a-şi putea completa stagiul de cotizare, însă având în vedere apariţia noii legi a pensiilor, o prelungire a ordonanţei de plată retroactivă este exclusă.
Oricum, soluţia pensiei de la stat nu este cea mai fericită. Dacă te mulţumeşti doar cu pensia de la statul român, la bătrâneţe rişti să nu ai ce mânca.

La iniţiativa ARI de a plăti retroactiv contribuţii la sistemul public de pensii din România, au apărut în presă reacţii din partea unor specialişti (sociologi, profesori de economie).
Potrivit acestor reacţii, ideea de a contribui benevol la un sistem public de pensii nu este o idee fericită, deoarece sistemul este construit pe o bază nesustenabilă, iar administrarea defectuoasă a fondurilor face ca orice plată către sistemul public de pensii să nu reprezinte nimic altceva decât bani aruncaţi pe fereastră.
Contribuind din greu toata viaţa până la vârsta de 65 de ani, avem şansa de a recupera la pensie doar o treime din totalul contribuţiilor noastre, iar dacă nu întrunim condiţiile de pensionare, nu recuperăm nimic. De ce ar dori cineva aşa ceva?

Soluţia BCR

Majoritatea pensionarilor din România trăiesc exclusiv din venitul insuficient al pensiei publice, iar diferenţa dintre pensionarii de azi şi noi, persoanele aflate în activitate, este că noi avem posibilitatea de a decide cum vrem să trăim după 60 de ani alegând un plan privat de pensie.
ARI a încercat să găsească o soluţie pentru a facilita accesul fiecărui român din Italia la informaţii complete şi corecte cu privire la posibilitatea de a contracta o pensie privată.
Am analizat din foarte multe puncte de vedere posibilităţile din piaţă şi am ales ca această mare campanie de informare în rândul românilor din Italia să o facem alături de BCR Asigurări de Viaţă VIG S.A.

BCR Asigurări de Viaţă VIG S.A. este cea mai bună alegere dacă privim la rezultatele companiei, la premiile obţinute, la dinamica acestei companii în ultimii ani, la tradiţia şi soliditatea grupului din care face parte compania.
În relaţia cu ARI, BCR Asigurări de Viaţă a anunţat că are structura necesară să furnizeze informaţii complete şi consiliere gratuită în această problemă acută, tuturor celor interesaţi.
Orice persoană care va fi interesată să obţină toate informaţiile necesare pentru a putea lua o decizie cu privire la viitorul său financiar, poate solicita acest set de informatii contactând ARI la nr. de tel. 06 23260216.

De menţionat că BCR Asigurări de Viaţă VIG S.A. este în măsură să ofere tuturor celor interesaţi posibilitatea de a-şi stabili singuri vârsta de pensionare şi valoarea sumelor economisite şi, foarte important, BCR Asigurari de Viata garantează contractual o pensie minimă fiecărui client în parte. Practic oricine va hotărî să apeleze la un astfel de serviciu nu poate pierde sumele depuse şi ştie de la început valoarea pensiei lunare.
Eugen Terteleac, preşedinte ARI

Pentru info pensii private
ARI, tel. 06 23260216

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scumpiri la alimente, putere de cumpărare tot mai mică

Guidonia/ Primăria va plăti înmormântarea micului Toni la Bacău