in

Ambasadoarea Dana Constantinescu s-a întâlnit cu românii din Perugia, viitoarea Capitală Culturală Europeană

Miercuri, 16 octombrie, Ambasadorul României în Italia a efectuat o vizită de lucru la Perugia, având ca obiectiv intensificarea colaborării româno-italiene în plan cultural şi economic, şi concretizarea unei prezenţe româneşti consistente în contextul candidaturii oraşului Perugia la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2019, se arată într-un comunicat am ambasadei.

Vizita Ambasadorului român s-a desfăşurat la invitaţia şi cu sprijinul preotului Ionuţ Radu, păstor al Parohiei române ortodoxe “Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia, totodată iniţiator al mai multor proiecte culturale în colaborare cu autorităţile locale.

Programul vizitei Ambasadorului a inclus întâlniri cu primarul din Perugia, Wladimiro Boccali (foto), consilierul provincial pe teme culturale, sociale şi proiecte europene Donatella Porzi, consilierul regional pe teme culturale Fabrizio Bracco şi directorul fundaţiei Perugia2019, Bruno Bracalente. Au fost abordate aspecte legate de participarea românească la candidatura italiană pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi s-au pus bazele unui schimb de experienţă între Perugia şi România, având în vedere experienţa oraşelor româneşti Sibiu (2007) şi Cluj (2015).

De asemenea, Ambasadorul s-a întâlnit cu Prof. Lidia Costamagna, coordonator în cadrul Universităţii pentru Străini din Perugia, cu care a discutat consolidarea rolului jucat de comunitatea de studenţi români prezenţi la Perugia în construirea unei imagini pozitive a comunităţii româneşti din Regiunea Umbria.

În cadrul unei întâlniri cu directorul aeroportului din Perugia, care a inaugurat recent un zbor low-cost către Bucureşti, a fost discutată importanţa dezvoltării legăturilor aeriene între Umbria şi România, atât pentru stimularea contactelor de afaceri, cât şi pentru apropierea comunităţii româneşti prezente în regiune de ţara de origine.

Vizita s-a încheiat cu întâlnirea Ambasadorului cu membrii comunităţii româneşti, desfăşurată la sediul Parohiei române ortodoxe “Sfântul Sava de la Buzău” din Perugia. Au fost trecute în revistă problemele cu care se confruntă cetăţenii români şi a fost exprimată disponibilitatea Ambasadei de a acorda asistenţă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jaf de 1 milion de euro dat de români la Paris

Angajări la consulatul de la Roma: au fost admise patru persoane, iată și LISTA DE REZERVĂ