in

Jaf de 1 milion de euro dat de români la Paris

Jaf de un milion de euro în Paris cu suspecți români. Cincisprezece bărbați români sunt suspectați că au comis un jaf la un magazin de bijuterii și ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro.

Hoții au reușit să fugă cu 20 de ceasuri de lux. Infractorii nu s-au bucurat prea mult de prada lor, deoarece poliția franceză, ajutată de colegii români, a dat repede de urma lor: 5 suspecți au fost arestați la doar o zi de la comiterea jafului, ceilalți fiind dați în urmărire.

Cinsprezece hoți înarmați și cu fețele acoperite de cagule au spart un magazin de lux din centrul Parisului, vineri, 4 octombrie. Potrivit presei franceze, magazinul în care se vindeau ceasuri foarte scumpe a fost golit în câteva minute de infractori. Aceștia au intrat în magazin și i-au amenințat pe vânzători, pe paznici și pe clienți cu armele.

În timp ce un paznic avea pistolul la tâmplă, pus de unul dintre hoți, ceilalți au spart vitrinele și au luat ceasurile de lux, după care au fugit. Hoții au aruncat câteva fumigene pe stradă pentru a li se pierde urma.

Hoții au reușit să plece cu aproximativ 20 de ceasuri de lux, valoarea daunei fiind de circa un milion de euro. Modul de operare i-a surprins chiar până și pe polițiștii francezi. “Este vorba de un grup important, bine structurat și având o strategie eficientă; este un mod de operare nou”, a declarat comisarul principal al Arondismentului 2 din Paris, sectorul unde a avut loc jaful.

Polițiștii români au prins suspecții

Autoritățile de la Paris au cerut ajutorul polițiștilor români care au contribuit decisiv la rezolvarea cazului. Polițiștii din România au “furnizat informații și date ce au dus la stabilirea clară a identității autorilor și prinderea acestora”. Conform anchetatorilor din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), este vorba despre un grup format din aproximativ 15 persoane, toate de origine română. Până acum, au fost prinși cinci suspecți. Alți zece, între care și liderul grupării, sunt căutați de autoritățile franceze.

Fac parte din gruparea “Panterele Roz”?

Jaful produs recent la Paris vine după o serie de furturi de bijuterii și ceasuri de lux de milioane de euro care au pus pe jar Franța. Este prima oară când unii dintre făptași sunt prinși și se pune întrebarea dacă fac sau nu parte din gruparea “Panterele Roz”, formată din foști soldați din fosta Iugoslavie, învinovățită de spargerea a 120 de magazine în întreaga lume. Poliția franceză spune că hoții din Europa de Est sunt organizați în bande piramidale bine structurate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul Aurelian Mihai cere la MAE situația încasărilor din ambasade și consulate

Ambasadoarea Dana Constantinescu s-a întâlnit cu românii din Perugia, viitoarea Capitală Culturală Europeană