in

Deputatul Aurelian Mihai cere la MAE situația încasărilor din ambasade și consulate

Deputatul Aurelian Mihai a depus de curând la Parlament două interpelări, adresate miniștrilor Titus Corlățean și Cristian David, cerându-le date cu privire la veniturile obținute de Ministerul Afacerilor Externe din încasarea taxelor consulare pe parcursul anului 2012, o situație pe fiecare țară din Europa de Vest în parte, precum și o statistică cu numărul oficial al cetățenilor români aflați în tările europene.

Precizăm că este a treia interpelare a deputatului, ultima fiind adresată ministrului diasporei, Cristian David, cu privire la existența unui proiect de repatriere a românilor plecați la muncă în străinătate.

Deputatul Aurelian Mihai îi cere socoteală ministrului David despre repatrierea voluntară: ”Vreau să știu dacă există un astfel de proiect”

Domnule ministru,

Având în vedere extinderea consulatelor statului român în lume, precum şi existenţa unui număr consistent în lume de cetăţeni români care trăiesc în afara graniţelor ţării, vă solicit o situaţie a veniturilor obţinute din încasarea taxelor consulare pe parcursul anului 2012, precum şi o situaţie a veniturilor analitică calculată pe fiecare ţară din cadrul colegiului 1 Europa de Vest.

Vă solicit răspuns în scris!

Domnilor miniştrii,

Pentru o analiză mai atentă asupra prezenţei comunităţii româneşti prezentă în circumscripţia 43, colegiul 1, Europa de Vest pe care o reprezint vă solicit prezentarea unei statistici oficiale cu privire la numărul oficial al cetăţenilor români în fiecare ţară din colegiul amintit. Vă solicit răspuns în scris!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dan Diaconescu prins cu minciuna, nu emite de la Vatican

Jaf de 1 milion de euro dat de români la Paris