in

Andreea Benchea, cea mai frumoasă româncă din Italia

Andreea Benchea este Miss România în Italia 2012. Tânăra a fost desemnată cea mai frumoasă româncă din Italia, la sfârşitul finalei care s-a desfăşurat pe 21 şi 22 iulie la Rainbow Magic Land din Valmontone, lângă Roma. În finala concursului, organizat de Asociaţia Românilor din Italia, s-au calificat 38 de tinere.

Pe locul doi s-a clasificat Diana Elena Ciubotaru, iar pe locul III Ioana A. Andronic. Anastasia Cristian a câştigat titlul de “Miss Simpatica”.

“M-am pornit pe acest drum, care m-a adus în finală, cu speranţa că voi câştiga unul din primele locuri. Am luptat cu toate puterile să dau ce-i mai bun din mine, dar am avut parte şi de momente de  nesiguranţă şi bineînţeles, de emoţii. După câteva zile de repetiţii, oboseala a fost foarte multă, am depus toate un efort enorm. Poate şi de aceea, când am auzit numărul şi numele meu strigat pe scenă, am început să plâng, nu puteam să mă abţin din plâns. Premiul e cu atât mai important cu cât concurenţa a fost foarte strânsă. Din prima zi am văzut că toate fetele erau foarte frumoase, fără excepţie. Unele mai erau şi foarte înalte!”- ne-a declarat câştigătoarea concursului.

Andreea Benchea, născută la Roman în 1990, a sosit în Italia acum doi ani de zile. Locuieşte împreună cu cele două surori ale ei, care lucrează în localitatea Rivarolo Canavese (Piemonte) După terminarea liceului în ţară, a mai studiat doi ani la un colegiu tehnic. În Italia, a lucrat un an într-un mic restaurant, dar de câteva luni de zile nu mai are un contract de muncă. Este convinsă că a cucerit juriul de la “Miss România în Italia” cu naturaleţea şi simpatia de care a dat dovadă, dar şi datorită “ochilor”.

“Sper ca acest concurs să-mi ofere mai multe perspective de a fi remarcată, mi-aş dori să lucrez în TV sau cinematografie”, ne spune Andreea, care se pregăteşte pentru participarea la finala Miss Diaspora 2012, care va avea loc la Mangalia la începutul lunii august. Atunci, speră ca să fie susţinută şi de părinţii ei, care nu au putut să vină în Italia, pentru a o aplauda la finala de la Valmontone.

“Finala a fost un mare succes. Toate pregătirile, până în ultima seară, au decurs după un program foarte bine organizat. Am fost foarte mulţumiţi în special de coregrafie, care, deşi extremde dificilă, a fost învăţată de fete într-un timp record. Sâmbătă au venit câteva sute de spectatori, iar duminică numărul lor a fost mult mai mare, toţi au aplaudat şi au susţinut concurentele”, ne-a spus Eugen Terteleac, organizatorul concursului.

“Mulţumesc prin intermediul Gazetei Româneşti colegilor di staff-ul ARI, stiliştilor, artiştilor şi tuturor celor care au participat la eveniment

Andreea Benchea a primit o coroană specială, realizată de principesa Grazia Borghese, designer de bijuterii din Roma.

Cele două serate au fost prezentate de Ramona Bãdescu, “simbol valoros al comunitãţii româneşti din Italia”- se arată într-un comunicat al Asociaţiei Românilor din Italia. Ţinutele de seară ale concurentelor au fost puse la dispoziţie de creatorii de moda Mihaela Drafta şi Giani Sapone.

În cadrul evenimentului au urcat pe scenă membrii  trupei Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, iar deschiderea spectacolului a fost făcută de Liviu Hodor&Mona.

O mare surpriză a serii a reprezentat-o coroana realizată pentru Miss România în Italia 2012 de principesa Grazia Borghese, cunoscut designer de bijuterii, colaboratoare a unor importanţi creatori de “Alta Moda” şi protagonistă a celor mai importante evenimente culturale ale momentului.

În crearea coroanei pentru Miss Romania in Italia, Grazia Borghese s-a inspirat din forma Ateneului Român de la Bucureşti. Unul din motivele care au făcut-o pe principesă dă elaboreze formele monumentului este că poziţia sa, din Piaţa Revoluţiei, evocă faptul că viaţa, dezvoltarea şi cultura pot înflori doar în libertate. Culorile pietrelor preţioase folosite de principesă în realizarea coroanei, culorile tricolorului românesc, evocă deasemenea aspiraţiile de libertate ale naţiunii.

“Bijuteria, cu formele sale sinuoase, evocă muzica interpretată în acest loc şi care oglindeşte cultura română. Formele sinuoase ale coroanei din aur sunt îmbogăţite de pietrele pe care principesa le-a ales pentru această ocazie: perle biwa, topaze azure, cistale vechi şi un lemon quartz pentru piatra centrală. Aceasta din urmă este simbolul optimismului, a bunăstării şi creativităţii. Ajută la punerea în valoare a calităţilor celui care o poartă. Ajută la limpezirea minţii, permite controlul de sine şi şi ajută la trăirea unei vieţi libere. O coroană realizată de o principesă dintr-o veche familie italiană pentru o străină naturalizată aici, este ca  un îndemn şi o apropiere între cele două popoare”, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

Miruna Cajvaneanu

Iată clasamentul:

Andreea Benchea – Miss Romania in Italia 2012

Diana Elena Ciubotaru – locul II

Ioana A. Andronic – locul III

Anastasia Cristian – Miss Simpatica

 

Premii Miss Romania in Italia – REGIONALE

1. Ioana A. Andronic – Miss Romania in Italia Lazio

2. Daniela Marinica – Miss Romania in Italia Marche

3. Denisa Pora – Miss Romania in Italia Calabria

4. Alexandra Gurguiatu – Miss Romania in Italia Sardegna

5. Aura Ciangau – Miss Romania in Italia      Umbria

6. Andreea Chilom – Miss Romania in Italia Lombardia

7. Diana Elena Ciubotaru – Miss Romania in Italia

8. Andreea Benchea – Miss Romania in Italia Piemonte

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta, scos basma curată din scandalul plagiatului

Băsescu ar fi demis cu 69% din voturi, la o participare de 59% – sondaj