in

Băsescu ar fi demis cu 69% din voturi, la o participare de 59% – sondaj

Preşedintele suspendat Traian Băsescu ar fi demis la referendumul din 29 iulie cu 69% din voturile exprimate, potrivit unui sondaj Avangarde publicat duminică.

La referendumul din 29 iulie şi-au exprimat intenţia de a participa 59% dintre românii cu drept de vot care au fost chestionaţi, arată sondajul Avangarde, efectuat la comanda Antena 3. Dintre aceştia, 31% s-ar pronunţa împotriva demiterii lui Traian Băsescu.

De asemenea, dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, USL ar obţine 63% din voturi, PDL – 19% şi PP-DD – 13%, restul partidelor având scoruri mult sub pragul electoral, potrivit Avangarde. Iar dacă duminică ar avea lor alegeri prezidenţiale, interimarul Crin Antonescu ar ieşi învingător cu 54%.

Pe locul al doilea, cu 17% din opţiunile de vot, se clasează Dan Diaconescu. Podiumul este completat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care dacă ar candida ar obţine 12% din sufragii. Mihai Răzvan Ungureanu vine de abia pe locul 4 cu 10% din intenţiile de vot, în acest sondaj comandat de Antena3. Cercetarea sociologică a fost realizată în perioada 16-22 iulie, pe 1.000 de respondenţi. Datele au fost obţinute prin telefon, iar marja de eroare este +/-3%.

Băsescu spune că va reveni la Cotroceni

Chiar dacă sondajele îl dau ca învins la referendumul de duminică, preşedintele suspendat Traian Băsescu s-a arătat convins astază, într-o discuţie cu citorii Hotnews, că va reveni la Cotroceni şi a susţinut că va trebui să coabiteze cu actuala majoritate pentru stabilitatea ţării. „În mod categoric eu voi reveni la Cotroceni, dar va trebui să coabitez cu actuala majoritate pentru stabilitatea ţării.

Instabilitatea politică în momentul de faţă este cea care ne face total neatractivi pentru investiţii şi în acelaşi timp a dus la o depreciere masivă a leului. În ultimele 23 de săptămâni, prin devalorizare pensionarii au pierdut mult mai mult decât prin introducerea temporară a contribuţiei de 5,5 la sută pentru sănătate”, a spus el.

Totodată, Băsescu a mărturisit că priveşte relaxat referendumul şi că indiferent de deznodământ el simte că a făcut ce trebuie. „Recunosc, pentru că nu vă pot minţi, că am sentimentul că mi-am făcut datoria şi privesc cu oarecare relaxare la ziua de 29 iulie exact din acest motiv. Dacă românii vor vrea, îmi voi duce mandatul până la final, dacă nu – plec cu conştiinţa împăcată”, a mai aratăt preşedintele suspendat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Andreea Benchea, cea mai frumoasă româncă din Italia

Radu Mazăre se apucă de cântat împreună cu Costi Ioniţă