in

Andreea Olariu a impresionat Italia cu vocea ei

Andreea Olariu, o româncă de 14 ani originară din Constanţa, s-a clasificat a doua la concursul “Io Canto”, difuzat in direct, timp de 11 emisiuni, pe postul tv Canale Cinque. Câştigătoarea concursului, desemnată prin televot, este italianca Benedetta Caretta, de aceeaşi vârstă cu românca. Clasificându-se a doua, Andreea a obţinut şi premiul juriului, oferit de Fundaţia “Mike Bongiorno” şi intitulat “Bravo Bravissimo”, care îi va permite româncei să studieze muzică la un prestigios institut de la Milano, timp de un an de zile.


Prima la televot


Pe parcursul celor întregului program, românca a reuşit să se clasifice prima la etapele premergătoare marii finale, fiind votată şi susţinută atât de publicul din sală, cât şi de telespectatori. Ea s-a impus în faţa concurenţilor încă din prima seară, când a încântat spectatorii, intepretând melodia “I surrender”, de Céline Dion. Primul care i-a remarcat calităţile vocale a fost chiar prezentatorul emisiunii, cunoscutul show man Gerry Scotti.Românca a fost lăudată şi aplaudată la scenă deschisă şi de mulţi cântăreţi şi actori, italieni care au făut parte din juriu. In finală, premiile au fost înmânate de cunoscuta vedetă Raffaela Carrà şi de solistul Renato Zero.Şi presa din Peninsulă a remarcat talentul tinerei românce, lăudându-i interpretarea încă de la prima emisiune. “Vocea Andreei, emoţionantă şi interpretarea impecabilă au contribuit la succesul emisiunii”, titra una din publicaţiile italiene.

Românii au votat-o


Datorită publicului din faţa televizoarelor, Andreea a  câştigat şi a doua emisiune, interpretând melodia “Perdere l’amore”, după care a fost invitată să cânte în duet cu Albano Carrisi. Şi românii din Italia s-au mobilizat pentru a-şi vota conaţionala, inclusiv pe internet, prin intermediul grupurilor sociale. Din România, Andreea le-a mulţumit tuturor susţinătorilor şi le-a promis, pe paginile cotidianului “Adevărul”,  că va susţine un concert gratuit în Peninsulă. Intre timp, grupul de fani ai Andreei pe Facebook a ajuns la 2000 de membri, atât italieni cât şi români. Cu o zi înaintea finalei, susţinătorii româncei au demarat o campanie de susţinere, invitând membrii să o voteze pe Andreea, apoi exprimându-şi dezamăgirea pentru premiul al doilea. “Pentru noi, tu rămâi adevărata câştigătoare”, i-au transmis fanii Andreei, pentru a o consola.


Candidatură din România

Românca şi-a început cariera de artistă în România, în oraşul natal Constanţa, la vârsta de şase ani. A participat la numeroase concursuri în ţară, unde a câştigat nu mai puţin de 15 trofee muzicale. A urmărit la televizor prima ediţie a concursului “Io Canto” şi a decis să-şi propună candidatură. Astfel, a intrat în grupul de copii care şi-au disputat titlul de cel mai talentat solist.
In luna februarie, Andreea va participa, alături de ceilalţi concurenţi, la un turneu muzical în toată Italia. Apoi, românca va participa la preselecţa pentru concursul “America’s got talent” care se defăşoară în fiecare an în Statele Unite, şi pentru care deja şi-a depus candidatura.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vlad Tepeş, pe lista lui Allah

Tristeţea politicienilor de cursă lungă