in

ANSA: Violonistă română premiată la Cagliari. Anna Tifu, stea internațională, carieră extraordinară și admirabilă

Violonista Anna Tifu, indiscutabilă stea internațională, a primit Premiul Aidda 2017, anunță Ansa. Prestigioasa recunoaștere instituită de Asociația antreprenorilor și femeilor director de firmă (Aidda) i-a fost acordată muzicienei din Cagliari, de origine română, joi 7 decembrie, în sala de consiliu a Primăriei din Cagliari. În același timp cu premierea, Anna Tifu a primit și o recunoaștere din partea Consiliului local pentru extraordinările sale talente artistice și pentru că a adus prestigiu orașului.

În motivarea acordării premiului violonistei, Caterina Montaldo, președinta Aidda Sardegna, a subliniat că este vorba de un «exemplu indiscutabil de excelență feminină sardă în arte, cultură și societate. Anna Tifu exprimă bine mesajul Premiului Aidda și prin felul său deosebit de a fi sardă în lume, prin dragostea care o mărturisește în mod constant pentru meleagurile sale și prin conștiența că talentul se poate dezvolta mai bine dacă este inserat într-un context precum cel al Sardegnei sale, unde elemente precum ambientul, clima și valori cum sunt amiciția și familia sunt fundamentale. Anna le păstrează în profunzime și sunt intrinseci personalității sale». Cu ocazia înmânării – la care a fost prezent și primarul din Cagliari, Massimo Zedda, Anna Tifu a interpretat câteva dintre piesele repertoriului său.

Născută în Cagliari, cu tată român, violonist apreciat și acesta, de peste 25 de ani în orchestra Teatrului Liric, «Anna este unul dintre talentele cele mai extraordinare pe care mi s-a întâmplat să le întâlnesc», a declarat profesorul ei Salvatore Accardo. Anna Tifu a început studiile muzicale la vârsta de șase ani sub îndrumarea tatălui și a început să cânte în public la 8 ani, câștigând primul premiu cu Mențiune Specială de Merit la Festivalul din Vittorio Veneto.

La 11 ani a debutat ca solistă cu orchestra National des Pays de la Loire. La doisprezece a debutat la Scala din Milano cu Concertul nr. 1 de Max Bruch. La vârsta de paisprezece ani a câștigat premiul I la Concursul Internațional Viotti Valsesia și în același an a câștigat și premiul I la Concursul Internațional M. Abbado din Stresa. La numai 15 ani și-a luat diploma la Conservatorul Palestrina din Cagliari cu notă maximă și Mențiune de Onoare.

A studiat de la vârsta de opt ani timp de 10 ani cu Salvatore Accardo la Academia Walter Stauffer din Cremona și apoi la Academia Chigiana din Siena unde a obținut în 2004 Diploma de Onoare.

Din 2005 până în 2008 a studiat la Curtis Institute din Philadelphia cu Aaron Rosand, Shmuel Ashkenazy și Pamela Frank și la Paris unde a obținut diploma superioară de Concertist.

Într-o carieră extraordinară și admirabilă, în continuă creștere profesională, Anna Tifu a cântat și cântă în cele mai bune orchestre și teatre din lume.

Cântă la vioara Antonio Stradivari “Marèchal Berthier” 1716 ex Napoleone oferită de Fondazione Canale din Milano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Messina, româncă ieșită din minți, a evadat din arest domiciliar și a distrus mașina vecinilor

Ministerul de Finanțe răspunde unui român din Anglia despre chestiunea taxelor și amenzilor legate de neplata impozitelor de către românii din străinătate