in

Ministerul de Finanțe răspunde unui român din Anglia despre chestiunea taxelor și amenzilor legate de neplata impozitelor de către românii din străinătate

Românii care pleacă din țară pentru perioade mai lungi trebuie să depună un chestionar la Fisc ( ANAF ) în urma căruia se stabilește dacă aceștia trebuie să mai achite impozite în România. De la începutul anului 2018 intră în vigoare și o amendă distinctă pentru nedepunerea chestionarului. Alex Ostaf, chairman PACT Diaspora, a denunțat această situație pe care o consideră abuzivă. Într-o scrisoare adresată premierului Tudose, el spune că este vorba despre dubla-impozitare și vorbește despre o procedură de infringement împotriva statului român.

”Doresc să vă aduc la cunoștință că noul cod fiscal încalcă acordul bilateral dintre UE (și nu numai) și România în ceea ce privește prevederile de a taxa cetățenii români din străinătate sau de a-i amenda sub diferite pretexte.

Cerem în mod deliberat respectarea tratatelor internaționale cu privire la dubla impozitare, în caz contrar vom fi nevoiți să cerem Consiliului European și Comisiei Europene să pregătească o măsură de infringement împotriva statului român față de nerespectarea acordului bilateral. De asemenea, dorim să vă aducem la cunoștință că Italia este campioana taxelor ascunse, dar și a sancțiunilor venite din partea UE.”, a scris Alex Ostafe premierului.


Ministerul Finanțelor Publice i-a răspuns lui Alex Ostafe. În documentul pe care l-au trimis sunt delimitate categoriile de persoane care au obligații fiscale, cum se stabilește rezidența fiscală și cui revine obligația de a depune chestionarul. Vă prezentăm în exclusivitate documentul primit:

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ANSA: Violonistă română premiată la Cagliari. Anna Tifu, stea internațională, carieră extraordinară și admirabilă

Mama și fetița de 11 ani tranșate la Verona, condamnată iubita ucigașului Andrei Filip