in

Artista Alina Chelaru, alias IamAlina, alături de cei săraci: „Am vrut să dăruiesc un zâmbet persoanelor fără adăpost”

Alina Chelaru – cunoscută în Italia cu numele de IamAlina – a renunţat la o seară de distracţie cu familia sau cu prietenii într-un restaurant în noaptea de Revelion pentru a se dedica voluntariatului. A sărbătorit trecerea dintre ani alături de persoanele sărace, printre care se aflau şi români, în Gara San Pietro din Roma.

„Am vrut să dăruiesc măcar un zâmbet persoanelor care numesc „pat” o bucată de carton, persoanelor care nu au un acoperiş, care nu au o casă şi dorm prin gări, pe străzi sau pe sub poduri… şi cred că am reuşit”, mărturiseşte pentru Gazeta Românească tânăra vedetă.

„Voiam demult să fac un astfel de gest, dar nu am avut timp până acum. Aşa am decis ca trecerea dintre ani 2013 – 2014 să o sărbătoresc nu cu prietenii, cu care mă văd oricum foarte des, ci cu „noi prieteni”, care – cred eu – că au avut mai multă nevoie de mine în noaptea dintre ani şi care – poate – au apreciat şi mai mult gestul meu”, completează Alina Chelaru.

Tânăra solistă i-a ales pe săracii care „locuiesc”, dorm noaptea în Gara San Pietro din Roma, la doi paşi de Vatican. „A fost emoţionant mai ales că erau şi câţiva români care s-au bucurat atunci când m-au auzit vorbind aceeaşi limbă şi primind o urare în limba maternă, ei fiind obişnuiţi să audă doar italiana” mărturiseşte IamAlina.

Roma, Revelionul în stil românesc. “Așa simțim spiritul sărbătorilor noastre”

„Orice persoană ar trebui să-l ajute pe cel mai puţin norocos”

Modestie

Trebuie spus că foarte greu am reuşit, ca jurnalist, să o conving pe Alina să vorbim despre acest gest al ei şi în Gazeta Românească. Aceasta este pentru prima dată când Alina a decis să se dedice persoanelor sărace şi recunoaşte că îi pare rău că nu a început mai demult să se implice în astfel de acţiuni de voluntariat.

Întrebată dacă este important ca o vedetă să facă şi astfel de fapte uneori, Alina a răspuns direct că „Nu mă consider vedetă, ci mă consider un om sensibil în faţa situaţiilor de genul acesta. Şi cred că orice persoană cu un pic de suflet, fie vedetă sau nu, ar trebui să-l ajute pe cel mai puţin norocos. Viaţa este atât de incertă, încât nu ştii niciodată când se pot schimba rolurile.”

Primul concert

Alina a început anul 2014 „cu dreptul”, cum spune ea, şi anume cu un concert susţinut în seara zilei de 3 ianurie în restaurantul românului Liviu Dotcoş – Trattoria Moderna – din centrul Romei. „Am mai avut iniţiative de acest gen cu o altă solistă jumătate franţuzoaică, jumătate americancă. Şi ea cânta foarte bine, jazz-blues, ca şi Alina Chelaru, dar Alina fiind româncă – pentru mine a fost un început”, recunoaşte proprietarul restaurantului.

„Îmi place foarte mult să organizez astfel de serate. Şi cred că mâncarea şi muzica se îmbină foarte bine”, completează Liviu Dotcoş.

În timp ce o ascultau pe Alina, cei aproximativ 70 de clienţi au putut chiar să descopere, pe lângă meniul italian, şi câteva dintre specialităţile bucătăriei româneşti, cum ar fi: salata de vinete, salata de boeuf, răcituri, ciorbă de perişoare şi sărmăluţe.

„A fost o seară deosebită, au venit foarte mulţi clienţi, deci funcţionează şi o să fac cât mai des astfel de serate”, completează Liviu Dotcoş, foarte încântat de prestaţia Alinei.

„Sunt român şi văzând pe cineva care are succes şi încearcă şi reuşeşte să se realizeze în ceea ce face şi doreşte şi mai mult să se afirme aici, în Italia, este o mândrie pentru mine, este ca şi cum aş fi făcut eu”, concluzionează Liviu Dotcoş.

Printre cei aproximativ 70 de clienţi care au asistat la serată, se aflau italieni, turişti americani, francezi, nemţi, dar şi români, unii care dejau o cunoşteau pe Alina ca solistă, iar alţii care acum o ascultau pentru prima dată. „Publicul român din Italia mă descoperă acum şi sunt sigură că încet, încet vom crea un raport destul de important. Eu am nevoie de românii mei oriunde aş fi!” mărturiseşte Alina Chelaru.

De sărbători la Napoli, cu gândul la România

„Eu am nevoie de românii mei oriunde aş fi!”

Primul videoclip

Dacă de Revelion a dorit să se afle în mijlocul persoanelor care trăiesc pe stradă, la 15 ianuarie, Alina a ales să-şi sărbătorească ziua de naştere împreună cu fanii şi cu publicul său, atunci când va lansa şi primul său videoclip muzical. Evenimentul va avea loc la Cinema dei Piccoli din Roma, un cinematograf care a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic cinematograf din lume.

„Voi prezenta videoclipul melodiei „The Kind of Man”, de pe albumul lansat pe 7 iunie la Roma, melodie care a fost aleasă pentru a fi difuzată pe posturile muzicale din România, Germania, Italia, Franţa şi America de Sud. Filmările pentru videoclip au avut loc în capitala Italiei, timp de două zile”, povesteşte Alina, care l-a avut partener în videoclip pe actorul Antonio Melissa.

O întâmplare amuzantă din timpul filmărilor a fost aceea că partenerul său, Antonio a trebuit să poarte tocuri pentru scena în care cei doi dansează, aceasta deoarece Alina are o înălţime de 1,75 cm.

„The Kind of Man este o melodie despre dragoste şi pasiune într-¬o notă destul de dramatică. Am scris muzica şi versurile împreună cu Antonio Mattia Vazza, ele împletindu-se într‐o armonie frumoasă cu sunetele lui Eric Daniel, muzician american care trăieşte de foarte mult timp în Italia. Videoclipul este regizat de către Alessio Rupalti” completează Alina.

Revelion în Sicilia. „Acum ne povestesc italienii care se duc în România cât de bine se distrează”

Dedicat mamelor românce

Cu gândul la miile de mame care îşi sacrifică timpul şi sentimentele pentru copiii lăsaţi acasă, în România, în dorinţa de a construi un viitor mai bun pentru ei, IamAlina a compus piesa „Lângă tine”. Acest cântec va fi lansat tot la 15 ianuarie, la Roma, pe platforma digitală Itunes. Câştigurile din urma vânzărilor vor fi donate proiectului „Te iubeşte mama”, al cărei ambasador oficial a fost numită IamAlina.

Premiile Grammy’s de la Los Angeles

După evenimentul din 15 ianurie, Alina Chelaru a decis să plece la 24 ianurie la Los Angeles. „Mă duc să-mi încerc norocul” spune tânăra solistă, care pe lângă promovarea albumului său în Italia şi România se ocupă şi de o promovare puternică în Statele Unite ale Americii, ţara visurilor sale. De această dată însă, Alina vrea să asiste pentru a doua oară la premiile Grammy’s din Los Angeles. Întrebată care sunt obiectivele sale pentru 2014, Alina a răspuns simplu: „Câţi mai mulţi fani”.

C.V.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Germania, raport guvernamental: numărul românilor și bulgarilor a crescut în 2012 cu 20%

Economistul Tito Boeri: ”Avantaje pentru ţările care îi vor primi pe români”