in

Germania, raport guvernamental: numărul românilor și bulgarilor a crescut în 2012 cu 20%

Peste un milion de imigranţi au ajuns în Germania în 2012, iar numărul românilor şi bulgarilor a crescut cu 20% faţă de anul 2011, potrivit unui raport guvernamental obţinut de publicaţia Rheinische Post şi care va fi prezentat în şedinţa de guvern de miercuri.

Din cei peste un milion de imigranţi veniţi în Germania în 2012 (cu 14% mai mulţi decât în 2011), aproximativ 117.000 au fost români şi 59.000 bulgari, ceea ce reprezintă o creştere de 20% faţă de 2011, se arată în raportul federal privind migraţia.

Migraţia din ţările sud-est europene a declanşat, în ultimul timp, dezbateri politice aprinse. Municipalităţile şi comunele din Germania se tem că, după ridicarea restricţiilor de la 1 ianuarie 2014, nu vor avea suficiente fonduri pentru a face faţă numărului în creştere de imigranţi, scrie Rheinische Post, citat de Mediafax.

România, principalul furnizor de personal medical în Germania / Cei mai mulţi medici străini sunt români

Guvernul landului Renania de Nord-Westfalia a decis, marţi, să acorde un sprijin anual în valoare de 7,5 milioane de euro localităţilor care se vor confrunta cu dificultăţi din cauza numărului mare de imigranţi din Europa de Est.

Pe de altă parte, potrivit unui studiu al Institutului de Cercetare a Pieţei Muncii, imigranţii din România şi Bulgaria sunt, în cea mai mare parte, bine integraţi. Rata şomajului în cazul lor este de 7,4%, sub nivelul mediu din Germania, de 7,7%.

Autorităţile germane se aşteaptă la o creştere a numărului de muncitori din cele două ţări, după 1 ianuarie, mai notează Rheinische Post.

Nemții cer amprentarea românilor și bulgarilor. Ponta: „Gândire nazistă şi fascistă”

Cancelarul german, Angela Merkel, a decis, la 8 ianuarie, crearea unei comisii care să analizeze posibilitatea introducerii unor garanţii legale pentru limitarea „turismului pentru beneficii sociale”, în încercarea de atenuare a disensiunilor din cadrul noii coaliţii guvernamentale.

Partenerii de coaliţie din landul Bavaria, Uniunea Creştin-Socială (CSU), au avertizat în ultimele săptămâni că imigranţi săraci din state estice membre ale Uniunii Europene ar putea veni masiv în Germania pentru a beneficia de sistemul generos al indemnizaţiilor sociale. Mai multe state membre UE, inclusiv Germania, au fost nevoite să elimine de la 1 ianuarie 2014 restricţiile pe piaţa muncii impuse cetăţenilor români şi bulgari.


Germania: “Obișnuiți cu mizeria în țara lor, românii o aduc și la noi”

Partidul Social-Democrat (SPD, de stânga), însă, aliat cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel, inclusiv cu filiala bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU), în noua coaliţie guvernamentală bipolară din Germania, a denunţat retorica antiimigraţie, considerând că temerile exprimate sunt exagerate.

Pe fondul disensiunilor din cadrul coaliţiei de uniune naţională, CSU a cerut măsuri dure pentru evitarea fraudelor în sistemul indemnizaţiilor sociale.

În prezent, există divergenţe între Comisia Europeană şi Germania privind condiţiile de acordare a ajutoarelor sociale pentru imigranţii din ţările membre UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Cristian David, mesaj cu ocazia Zilei Culturii Naționale: ”Cultura unui popor nu poate fi oprită de granițe și spații”

Artista Alina Chelaru, alias IamAlina, alături de cei săraci: „Am vrut să dăruiesc un zâmbet persoanelor fără adăpost”