in

Artiști italieni la Bacău, pentru comemorarea „doctorului cel bun”, Venerabilul Martin Benedict

Vineri, 12 iulie 2024, va avea loc la Galbeni, comemorarea Venerabilului Martin Benedict (1931-1986), la 38 de ani de la moartea sa. Medicul și preotul franciscan conventual, a fost și este numit în continuare de lume „doctorul cel bun”, „doctorul care se roagă mult”, cel care ascultă și vindecă și astăzi din ceruri rănile celor care i se adresează lui.

Anul acesta, ziua de comemorare a morții Venerabilului va fi precedată de o Rezidență Internațională de Artă, la care vor participa opt pictori din patru țări: Italia, Ungaria, Slovenia și România. Curtea casei medicului Benedict, în perioada 06-13 iulie, se va umple „de credință și culori”. Tema Reședinței de artă va fi cu siguranță figura Venerabilului Martin Benedict dar și locurile mai însemnate unde a trăit și s-a format ca om și creștin.

Ziua de 12 iulie va începe cu o rugăciune la mormântului Venerabilului Martin Benedict în Cimitirul din Galbeni.

La ora 10.30 va urma o „Lecție de pictură pentru toate vârstele” ținută de către pictorul Pippo Altomare, profesor la Accademia di Belle Arti din Catania (Italia) și o scurtă întâlnire cu pictorii Reședinței internaționale de artă „Martin Benedict”.

În jurul orei 17.15, un grup de credincioși din comunitatea învecinată Valea Seacă, în frunte cu părintele paroh Andrei Varga, va oferi o placă votivă în amintirea botezului pe care Venerabilul Martin Benedict l-a primit în Biserica „Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din Valea Seacă la 02 august 1931.

La ora 18.00 se va celebra o Sfântă Liturghie comemorativă, prezidată de PS Iosif Păuleț, Episcop al Diecezei de Iași. Omilia va fi rostită de Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru Provincial al Fraților Minori Conventuali din România.

După Celebrarea Euharistică, la Casa Memorială „Martin Benedict”, vor urma trei momente semnificative: 1) inaugurarea și binecuvântarea operei murale „Declinarea sfințeniei” realizată de artistul sicilian Roberto Collodoro; 2) inaugurarea și binecuvântarea „Clopotului tămăduirii”; 3) vernisajul și binecuvântarea picturilor realizate de artiștii din cadrul Rezidenței Internaționale de Artă „Martin Benedict”.

Evenimentul artistic, Reședința internațională de artă „Martin Benedict”, este organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România și „Tavola di Migliandolo” Asti (Italia).

Evenimentul comemorativ din ziua de 12 iulie, va fi organizat de Provincia Fraților Franciscani Minori Conventuali din România în colaborare cu Parohia „Sf. Iosif” din Galbeni și Terțiarii franciscani din Galbeni.

Cele două evenimentele vor avea loc sub patronajul: Ordinului Fraților Minori Conventuali și al Ambasadei României de lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de Malta. Vor avea ca parteneri: Aeroitalia și Primăria Comunei Nicolae Bălcescu (BC); iar ca parteneri media: Angelus TV, Radioul Diecezei Romano-Catolice de Iași, Radio România Actualități, Radio România Iași și Gazeta Românească.

Mulțumiri sincere tuturor celor care și-au pus inima, sufletul și energia în realizarea acestei comemorări plină de inițiative și proiecte.

Venerabilul Martin Benedict, să mijlocească pentru noi toți.

Veți vedea și vezi auzi dacă veți veni…”. Vă așteptăm cu drag!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
romanca biblioteca

După 23 de ani trăiți Italia, o româncă s-a întors acasă și vrea să deschidă o bibliotecă: ”Nu renunț la acest vis”

Ce ascundea un român în gură: polițiștii din Napoli au fost șocați. „Deschide imediat”