in

Badantele românce îşi pierd imaginea

Nu este explicită ofensiva mediatică împotriva româncelor, nimeni nu generalizează, dar deja există stereotipuri care încep să se repete din ce în ce mai des. Îngrijitoarele românce tinere care se căsătoresc cu asistaţii bătrâni pentru a le lua averea, cele hoaţe care fură din casele în care muncesc, cele violente care îi atacă pe bieţii bătrâni neajutoraţi, cele care beau sau care dau "ponturile" unor bandiţi care vin să spargă apoi casa…

Sunt câteva tipuri recurente care încep să aglomereze mentalul colectiv al italienilor în căutare de un ajutor în casă. Nu lipsesc înfloriturile stilistice, cum ar fi "femeia haină şi lipsită de scrupule".

La un moment dat această imagine negativă va reduce şansele româncelor de a se angaja în Italia. Iată câteva cazuri din ultimele săptămâni, pe care le vom reda pe parcursului unui serial.

“Se mărită şi îl escrochează pe bătrân”

Ea româncă, de 33 de ani, el de 76, îl face să vândă câteva proprietăţi imobiliare şi încasează banii. Banca a fost cea care a semnalat lipsuri din contul curent al bătrânului, scrie Latinatoday.it.

Mai întâi a făcut în aşa fel încât să fie luată de nevastă, apoi a reuşit să-l convingă pe bietul bătrân să vândă câteva bunuri imobiliare din proprietatea sa. Şi, în fine, şi-a încheiat planul transferând banii din contul curent al bătrânului în cel al rudelor sale din România. Însă angajaţii băncii, dându-şi seama într-un final de lipsurile din depozitele bărbatului, au alertat carabinierii determinându-i să ancheteze şi să descopere această tristă poveste.

S-a întâmpălat în centrul Apriliei, unde o imigrantă româncă, astăzi de 33 de ani, în urmă cu câţiva ani a abordat un pensionar localnic văzându-l singur. în asemenea condiţii era uşor să ademeneşti bărbatul, de 76 de ani, cu mici atenţii. În urmă cu trei ani a reuşit chiar să facă să fie luată de soţie.

Un fenomen, cel al căsătoriilor mixte între tinere femei străine şi bătrâni italieni, care până în urmă cu câţiva ani creştea cu rapiditate. După ce a reuşit să se căsătorească legal, femeia haină şi lipsită de scrupule a trecut la a doua fază a planului său. L-a convins şi l-a determinat pe bătrân – care are doi fraţi, bătrâni şi singuri ca şi el – să vândă câteva proprietăţi imobiliare. Banii încasaţi au ajuns în contul bărbatului, unde însă nu au rămas prea mult timp. Tânăra şi cinica sa soţie i-a transferat într-un cont curent deschis în România de câteva rude ale sale.

Cei care şi-au dat seama de înşelătorie au fost angajaţii bancari, care au semnalat cazul carabinierilor. Oamenii de la unitatea din Aprilia au demarat astfel anchetele, descoperind că tânăra imigrantă a reuşit să ia cel puţin 114.000 euro, însă este doar o estimare şi se aşteaptă ca suma să fie cuantificată în mod corect. Femeia, care actualmente a plecat din Aprilia, a fost denunţată în stare de libertate pentru înşelarea unei persoane cu dizabilităţi. Sursă: Latinatoday

(Continuă)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Conferinţa „Diasporei Progresiste” la Atena

Frumoasa Andreea Raicu se iubeşte cu Horia Tecău