in

Batjocorirea Diasporei continuă: Bugetul pentru 2015, reducere dramatică, de peste 56%

Deputatul PNL de Diaspora Ovidiu Raeţchi a subliniat astăzi, în contextul discuțiilor pentru buget, faptul că plecarea lui Stanoevici din Guvern este tardivă și are loc în contextul unui nou eșec care vizează românii de peste hotare. „Bugetul pentru 2015 prevede şi că sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor acestora va înregistra o reducere dramatică, de peste 56%.”

„O nouă ofensă adusă românilor care lucrează peste graniţă şi care au trimis, doar anul trecut în România peste 3,7 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Banca Naţională, adică 2% din PIB-ul României. Plecarea lui Stanoevici din Guvern reprezintă un gest tardiv, care trebuia să aibă loc în urmă cu luni de zile, după dezastrul organizării votului din Diaspora și după haosul Congresului Românilor de Pretutindeni ”, a spus deputatul PNL, potrivit unui comunicat de presă, citat de evz.ro.

Senatorul ”pomenilor electorale”, Adrian Anghel, viitorul ministru al diasporei

Ovidiu Raeţchi a criticat faptul că, în bugetul pe 2015, Ministerul Afacerilor Externe a primit doar 0,3%, fiind Cenuşăreasa exerciţiului bugetar de anul viitor.

„Bugetul ministerului de Externe va suferi o scădere importantă în 2015, de peste 10%, în contextul în care România şi-a fixat obiective politice importante pentru anul viitor. Printre ele, aderarea României la spaţiul Schengen – obiectiv considerat fezabil, pentru luna martie, inclusiv de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. 681,5 milioane de lei alocate pentru Ministerul Afacerilor Externe pentru 2015 înseamnă perpetuarea problemelor cu serviciile consulare, înseamnă că vom avea în continuare ambasade cu sedii la un pas de prăbușire – cum se întâmplă în Israel, înseamnă că proiectele pentru Diaspora vor fi simbolice și ineficiente.

Merită precizat că, în raport cu celelalte ministere, MAE este cenuşăreasa bugetului de stat; doar ministerul Tineretului şi Sportului şi cel al Culturii au o pondere mai slabă în exerciţiul bugetar din 2015. Scăderea este de asemenea, dramatică, în condiţiile în care majoritatea ministerelor au beneficiat de majorări bugetare. Îngrijorătoare este şi reducerea cheltuielilor de personal cu 7%, în condiţiile în care angajaţii ministerului de Externe sunt şi aşa suprasolicitaţi”, a mai spus deputatul PNL.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UPDATE: Senatorul Anghel, propus ministru al diasporei, respins de comisii

Crimă la concertul lui Adrian Minune de la „Copacabana Manele” din Brescia: i-a cerut manelistului o melodie şi a fost ucis