in

UPDATE: Senatorul Anghel, propus ministru al diasporei, respins de comisii

UPDATE: Ministrul propus pentru românii de pretutindeni, Adrian Anghel, a primit aviz negativ la audierea în comisiile reunite pentru diaspora din Parlament. Potrivit site-ului ştiripesurse.ro, Victor Ponta a anunțat că va face o nouă nominalizare.

Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, ar fi urmat să fie înlocuit de senatorul PSD, Adrian Anghel, actual președinte executiv al PSD Diaspora.

O schimbare nu tocmai încurajatoare pentru românii din străinătate, tinând cont că, senatorul Anghel, în cei doi ani de activitate nu a avut nicio inițiativă legislativă pentru Diaspora. Există doar o adeziune la instituirea Zilei Naționale a Portului Tradițional, pe care, nici cu indulgență nu am putea s-o trecem la capitolul ”legi pentru Diaspora”.

Senatorul Adrian Anghel a avut o activitate extrem de slabă, din octombrie 2012 și până în prezent, având doar 3 declarații politice, 5 interpelări și întrebări, fără importanță sau fără rezolvare a vreunei probleme pentru românii din străinătate.

În februarie 2014, a luat cuvântul în cadrul sedinței de dezbatere și respingere a Propunerii legislative privind exercitarea prin corespondență a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau resedința în străinătate, aducând DOAR următoarele argumente:

De asemenea, potenţialul ministru s-a declarat într-o emisiune TV, un adept al ”pomenilor electorale”, chestiune care ”chiar mă scoate din sărite”.

Într-o întâlnire organizată la Mangalia, în luna august 2012, senatorul Anghel a reușit să amuze asistența printr-o declarație cel puțin hazlie: ”Veniți în România să investiți, puteți deschide afaceri ușor, pentru că voi, cei din diaspora, veniți din viitor. În plus, situația din țară sub conducerea USL a început să se îmbunătățească.” Acesta era mesajul senatorului PSD de diaspora, Adrian Anghel, către românii din diaspora reuniți la Mangalia. „Și eu am trăit în viitor”, a mai precizat senatorul Anghel.

SF la reuniunea de la Mangalia: „Diaspora vine din viitor”

 


 

Adrian Anghel este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică a Universităţii Babes Bolyai, cu specializări în reabilitare şi fizioterapie, a fost director general al MTV România şi a devenit membru PSD în 2000.

Ales senator în circumscripţia pentru românii din afara graniţelor, Adrian Anghel are 56 de ani, a absolvit în 1982 Universitatea Babes Bolyai – Facultatea de Educaţie Fizică, iar în perioada 1983 – 1986 a urmat cursurile Universităţii Northwestern- Chicago şi pe cele ale Feinberg School of Medicine şi se specializează în reabilitare şi fizioterapie.

A fost director al Graphic Impact Group şi director general al MTV Romania. Conform CV-ului este specializat şi ca producător TV.

În cea mai recentă declaraţie de avere notează că în 2008 a cumpărat 90 de hectare de teren agricol la Feldioara (Braşov), 800 de metri pătraţi la Săcele, tot în Braşov şi 1000 de metri pătraţi la Feldioara, în judeţul Cluj. El mai are 500 de metri pătraţi de teren şi o casă de vacanţă cumpărate în 2007 la Azuga.

În 2008, Adrian Anghel şi-a cumpărat un apartament de 90 de metri pătraţi în Bucureşti. El mai are bijuterii de 10.000 de euro, achiziţionate în perioada 1985 – 2002, şi ceasuri în valoare de 15.000 de euro, cumpărate între 2000 şi 2010. Are două conturi la Bancpost, de 12.000 de lei şi de 5.400 de euro.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv / Bogdan Stanoevici: „Confirm că nu voi mai fi ministru delegat pentru românii de pretutindeni în noul Guvern. Voi rămâne însă, alături de viitorul ministru”

Batjocorirea Diasporei continuă: Bugetul pentru 2015, reducere dramatică, de peste 56%