Menu
in

Beatrice Farcaş va reprezenta România la “Miss Italia nel Mondo”

Beatrice Farcaş, 22 de ani, din Padova, va reprezenta România la “Miss Italia”, concurs care, pentru prima oară, va avea o secţiune dedicată celor mai frumoase străine stabilite în Peninsulă.

În finală s-au calificat 20 de fete străine, care împreună cu trei rezerve vor defila pe 26 august la Montecatini Terme, alături de cele 224 de participante la Miss Italia. Cea mai frumoasă străină va fi aleasă de public, prin televot, pe 9 septembrie.

Cine este Beatrice Farcaş

Beatrice a ajuns în Italia în urmă cu 10 ani, împreună cu cei doi fraţi şi o soră mai mică. Părinţii ei veniseră cu mai mulţi ani înainte la muncă. A făcut gimnaziul aici şi ulterior a terminat un liceu cu profil ştiinţific. Acum este studentă la Facultatea de economie internaţională din Padova.

Noutate absolută: Concursul “Miss Italia”, deschis româncelor

“Cunosc concursul Miss Italia de când am ajuns în Italia. Aveam 10 ani şi mă uitam mereu cu mama la televizor. Anul acesta după ce am aflat că şi tinere străine pot concura, am prins din zbor ocazia de a mă înscrie la preselecţii. Trecerea de acea etapă a fost cea mai dificilă, eram 200 de fete din toate ţările.

Mie, româncele mi s-au părut cele mai frumoase. Am făcut o probă fotogafică, apoi una în faţa telecamerei. Apoi, fiecare dintre noi ne-am prezentat în faţa juriului şi în faţa organizatoarei, Patrizia Mirigliani.”

La o săptămână de la prese lecţii, când Beatrice pierduse aproape orice speranţă, a primit vestea la telefon: “M-au chemat chiar în ultima zi, îmi tremura vocea la te – le fon, nu mai credeam că voi trece la etapa următoare… o emoţie de neuitat! Încă nu îmi vine să cred că eu voi fi cea care va reprezenta România!”

Românca e convinsă că, pe lângă frumuseţe, pentru a ajunge în etapa finală a unui concurs de frumuseţe, e nevoie şi de o personalitate puternică: “Eu sunt o fire solară, trăiesc cu zâmbetul pe buze. Dacă ne trăim viaţa cu zâmbetul pe buze, ne zâmbeşte şi ea, nu? Iată secretul care m-a ajutat la concurs şi cred, în general, în viaţă. Fizic vorbind, cred că juriul a apreciat faţa mea şi picioarele. Alerg mult, în fiecare zi.”

Vise de la 12 ani

Participarea la concursul de Miss este doar o etapă în cariera la care Beatrice visează, de când era mică: “Încă de la vârsta de 12 ani mă îmbrăcam cu rochiile mamei şi mă uitam în oglindă. La 20 de ani am intrat în lumea modei, împreună cu o prietenă, care, între timp, a renunţat la acest vis comun. Acum am colaborări cu agenţii importante de modă.” Speranţa româncei este aceea de a fi remarcată de creatori de modă care urmăresc concursul “Miss Italia”:

“Ştiu că sunt mulţi designeri care caută modele şi sper să pot fi remarcată, dar mai trebuie şi un pic de noroc. Mai multe persoane mi-au spus că semăn cu Bianca Balti, un fotomodel pe care îl apreciez foare mult şi care este un exemplu pentru mine. Aş dori să fiu ca ea, să rămân o fată normală, chair dacă voi ajunge un personaj public. În viaţă, trebuie să fii mereu o persoană modestă, nu una care îşi dă aere”.

Mândră că e româncă

Beatrice este mândră de faptul că este româncă şi nu îşi doreşte să devină, în acest moment, cetăţean italian: “Sunt foarte legată de România, merga acasă în fiecare an, îmi revăd bunicii, verişorii, prietenii cu mult drag. Când mă gândesc la România am mereu zâmbetul pe faţă. Nu am solicitat cetăţenia italiană, chiar dacă aş avea, poate, mai multe beneficii, pentru că mi-e bine aşa, cu paşaportul românesc”.

De când a sosit în Peninsulă, însă, a avut timp să se îndrăgostească de istoria Italiei şi de mâncarea tradiţională, pe care şi mama ei a învăţat să o gătească: “Îmi place să mănânc, bucătăria italiană e foarte sănătoasă. Îmi place cel mai mult “pasticcio” pe care îl prepară mama.” Oraşele ei preferate sunt Roma, Veneţia şi Florenţa, fiecare cu “monumente afascinante”.

Planuri de viitor? “Studiind economie, nu exclud un job în sectorul modei, mai ales că e un sector care merge bine în Italia. Dacă nu voi sta în faţă, ca model, aş putea sta în backstage!”.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version