in

Calabria: boss din ‘ndrangheta, condamnat datorită românilor. Procurorul: „Italienii să ia exemplu de la români”

Luigi Mancuso, fiul şefului mafiot Giuseppe Mancuso, unul dintre cei mai puternici din ‘ndrangheta, a luat în vizor comunitatea românească din mica localitate calabreză.

Dar românii, spre deosebire de italieni, nu au suferit în tăcere. Au denunţat tot ceea ce li s-a întâmplat. Şi la final tânărul „boss” a fost condamnat cu circumstanţa agravantă de ură rasială.

Românii au depus mărturii, italienii nu au văzut nimic.

Iată ce păţeau românii de la Luigi şi prietenii lui mafioţi, potrivit unui articol publicat pe site-ul terrelibere.org, intitulat L’antimafia dei lavoratori stranieri”.

Pe unul l-au prins, l-au imobilizat şi i-au tăiat părul pe care îl purta legat în coadă. Pe al doilea l-au lovit cu o şurubelniţă. Pe al treilea l-au lovit în timp ce era pe bicicletă.

Ultimul se numeşte Ion. L-au bătut cu o cărămidă. Şi cu pumnii şi picioarele, până l-au lăsat într-o baltă de sânge. Era 10 august 2011.

Video/ Vibo Valencia- Mafioţi împotriva românilor

În aprilie anul acesta, Luigi Mancuso, de 19 ani, a fost condamnat pentru tentativă de omor cu circumstanţa agravantă de rasism. Cinci ani de detenţie în primă instanţă. Românii au depus mărturii, italienii nu au văzut nimic.

„Speranţa este ca cetăţenii să ia exemplu din atitudinea de cooperare a acelor străini care au suferit gravele infracţiuni pentru care se procedează”, a declarat procurorul din Vibo, Mario Spagnuolo.

Mancuso şi un complice – de 18 ani – erau siguri că nu vor fi pedepsiţi. De mai multe ori au folosit numele ‘ndrinei (grup de foc din ‘ndrangheta) pentru a promite răzbunare.

Tatăl lui Luigi, bossul Giuseppe – ieşit din închisoare – ar fi „ucis mai mulţi români în zonă”. „Fraţii mei din Limbadi mă protejează”, afirma Luigi Mancuso.

Ion a fost avertizat: „Dacă vorbeşti, te vor ucide.”

Agresiunile au fost comise în faţa a zeci de martori terorizaţi. Spre finele lui octombrie, la casa lui Ion a mers un bărbat pentru a-l avertiza. „Oamenii care te-au agresat sunt foarte periculoşi”, i-a spus. „Dacă vorbeşti, te vor ucide.”

Localnicii – spre deosebire de străini – ştiu bine pe cine au în faţă. Luigi (foto) e fiul lui Peppe, unul dintre şefii cei mai importanţi, zis „mbrogghjia”. Potrivit celor care colaborează cu justiţia porecla, derivă din obiceiul de a elimina inamicii prin dublu joc.

Membrii familiei Mancuso sunt specializaţi în traficul de narcotice cu Columbia. Comisia Antimafia l-a definit a fi „clanul cel mai puternic din punct de vedere financiar„.

Anii trecuţi unul dintre şefi a fost ales primar în localitatea sa deşi în acel moment era dat în urmărire.

În urmă cu câţiva ani, în portul din Gioia Tauro, a fost sechestrată o cantitate enormă de cocaină ascunsă în interiorul unor plăci de marmură care avea ca destinaţie o mică firmă din zonă.

Ion Sorin Sheau, muncitor agricol, are un nume prea complicat. În sat era numit de toţi „Antonio”. După agresiune a rămas câteva zile în spitalul din Catanzaro, în stare gravă. Rănile deschise de la cutia craniană, de la faţă şi torace l-au dus la un pas de moarte. Când s-a trezit a început să vorbească.

Timp de şaizeci de zile cei doi tineri mafioţi au persecutat mica comunitate românească din localitate. Fără nici un motiv.

Câţiva martori, ameninţaţi puternic, au preferat să fugă în străinătate. Acum vinovaţii au fost condamnaţi, dar numai datorită curajului lucrătorilor români.

Nu este prima dată când se întâmplă. La Locri comunitatea indiană era persecutată de criminalii locali. Şi în acel caz au găsit curajul de a denunţa.

La Rosarno s-a întâmplat cazul cel mai celebru. În decembrie 2009 africanii l-au denunţat în masă pe bărbatul care a rănit doi muncitori agricoli. Era ucigaşul din clanul Pesce.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Păcăliţi cu locuri de muncă în Germania, 400 de români abandonaţi într-o parcare

4.900 euro pentru un copil: după opt ani, România redeschide către italieni adopţiile internaţionale