Menu
in

Cât câştigă o badantă în Italia. Merită sacrificiul?

În speranța că îşi pot ajuta cu bani famiile rămase în ţară, an de an, tot mai multe românce aleg să plece peste hotare pentru a avea grijă de persoane în vârstă. Munca de badantă în Italia nu este deloc uşoară şi multe femei sunt plătite cu sume prea mici pentru efortul şi sacrificiile pe care le depun.

Mai mult, unele dintre ele au dezvăluit, de-a lungul timpului, că au fost supuse unor situații dramatice și au fost nevoite să le facă toate poftele celor pe care îi îngrijesc.

Româncele reprezintă cea mai mare forță de muncă în domeniul îngrijirii bătrânilor în țări ca Italia, Spania, Germania sau Austria.

Însă puțini sunt cei știu care este salariul real pe care îl câştigă o badantă. În Italia, în acest sector, activează aproximativ 860.000 de lucrători, pentru care au fost încheiate începând cu luna octombrie a anului 2020, contracte colective de muncă.

Mafia badantelor, femei din Moldova exploatate în Basilicata, șefa răutăților era Valentina Duca

Italienii preferă îngrijitoarele din România în locul celor din Maroc sau Filipine. Ele au devenit foarte cunoscute și sunt recomandate de la o familie la alta.

”Este prima dată când este recunoscută calificarea pe care o au aceste persoane. Badantele fac o muncă, nu este recunoscută, iar statul italian, într-o situație de criză, a angajat persoane calificate, un precedent pentru a recunoaște aceste femei care lucrează cu persoane cu demență, fac injecții, plus îngrijiri medicale”, a declarat Sebastian Toc, specialist la Institutul de Cercetare a Calității Vieții, potrivit celor de la spynews.ro, conform cancan.ro.

Salariile lor se situează între 700 și 1.500 de euro pe lună. Cele mai multe încasează, însă, în jur de 1.200 de euro pe lună. Mulțumitor pentru ele este că au cazarea și masa gratuite.

Femeile au următoarele sarcini: acordarea asistenței, îngrijirea, supravegherea vârstnicului, supravegherea stării de sănătate a persoanei vârstnice, acordarea de sprijin în afara casei sau călătorii, pregătirea mesei, administrarea medicamentelor, realizarea menajului, acordarea suportului fizic și moral.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 15 In medie: 3.9]
Exit mobile version