in

Ce s-a strigat în fața Consulatului din Torino: ”Dragnea pentru noi e Mailat 2”

Preocupați de evoluțiile fulminante și nefaste ale situației din România, determinate de adoptarea prin ordonanță de urgență guvernamentală a legilor privind grațierea și modificarea Codului Penal, românii care locuiesc la Torino au reacționat imediat, organizând un protest în fața Consulatului General al României și raliindu-se astfel masivelor proteste din țară.

Cel puțin două grupuri au demarat, la aflarea veștii că OUGurile au fost adoptate în pofida voinței manifestanților, inițiativa de a aduna oamenii în stradă, din motive legate de răstimpul scurt propunerea inițială fiind de a face o ”plimbare de seară în fața Consulatului” fără autorizație. Cu doar câteva ore înaintea începerii protestului, cele două grupuri s-au reunit, Doru Vasile Ungurean, reușind să obțină un acord din partea Prefecturii Torino în acest sens.

După doar câteva ore de la publicarea evenimentului pe Facebook, începând cu orele 17.30, circa 60 de manifestanți s-au adunat pe via Ancona, în fața sediului reprezentanței, fiecare aducând cu sine pancartele de rigoare. Ca și la manifestațiile din noiembrie 2015, pentru comemorarea victimelor de la incendiul din clubul Colectiv, maestrul croitor Daniel Robu a reușit să pregătească și să ofere participanților câte un steag tricolor, dând astfel culoare întregii adunări.

Deși programul sconsulatului se încheiase, consulul general Tiberiu Mugurel Dinu a ținut să fie prezent, acesta găsindu-se, la începutul manifestației, în mijlocul oamenilor pentru a asculta părerile și doleanțele celor prezenți. Demisia ministrului justiției, a prim ministrului dar și a șefului PSD Liviu Dragnea și retragerea în timp util a celor două OUG au fost principalele cereri avansate, însă au existat și apeluri la întărirea statului de drept și la continuarea luptei anticorupție.

Anca Manolea, jurnalist la Radio Torino Internațional: ”Urasc furtul, mita, coruptia si “bomboanele rest”! Tatal meu a plecat din Romania din cauza sistemului corupt si ca el majoritatea celor si diaspora. Ceea ce mereu am sperat a fost ca Romania sa faca pasi inainte, sa evolueze…si mici pasi facea…iar pe 31 ianuarie o claca de hoti au sters totul cu buretele pentru a-si apara propriile interese. Folosesc tot felul de scuze pentru a manipula masa prin intermediul canalelor media avute la dispozitie. Hotia este ca un cancer care vrea sa omoare Romania, iar clasa politica e deja in ultimul stadiu. Nu putem sta cu mainile in san asteptand miracole!”

Ilie Lică Popa,”om de rând”: ”Eu am fost reprezentant ALDE în campania electorală cât și în comisia electorală de la Torino. Deciziile luate de guvernul Grindeanu m-au făcut să ies și eu în stradă fiindcă sunt foarte dezamăgit de legile pe care le-au aprobat peste noapte cu privire la grațiere. Vreau dreptate, nu corupție!”

Ionel Onofrei, muncitor specialist: ”Eu am venit din afara orașului, de la Volvera, pentru a-i susține pe cei care au ieșit în stradă în țară și, în primul rând, pentru că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile cu ordonanțele de urgență este o formă de lipsă de respect față de toți românii.”

Protestul, pe parcursul căruia nu s-au înregistrat evenimente, s-a încheiat în jurul orei 20.00 deși încă mai erau oameni care, aflând destul de târziu despre inițiativă, încă își mai făceau apariția.

Pentru ziua de duminică la Torino este programat încă un protest, afișat pe grupul Facebook ”Diaspora românilor din Torino, Italia”. Administratorul grupului, Dinu Obsitos, ne-a declarat: ”Foarte mulți membri ai grupului mi-au trimis mesaje, întrebându-mă dacă nu organizăm și noi un protest, de aceea am luat această inițiativă. Am fi participat și la cel de miercuri, însă am aflat foarte tărziu, dar ne vom coordona cu organizatorii și vom ieși duminică începând cu ora 16.00”.

Eugen Vîlcu, Torino

Foto: Constantin Pletosu

Imagini simbol ale revoluției din diaspora: Joncțiunea dintre generații, mamă și fiică protestează la mii de km depărtare una de alta

Protestele iau amploare în Italia, noi manifestații la Roma, Milano și Torino, contra Ordonanței guvernului Grindeanu

Revoluție și în Diaspora, contra legilor de salvare a corupților: «În democraţie, hoţii stau la puşcărie!»

 Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților: Ordonanța care aruncă în aer Justiția din România

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imagini simbol ale revoluției din diaspora: Joncțiunea dintre generații, mamă și fiică protestează la mii de km depărtare una de alta

Românul ajuns primar în Spania lucrează fără salariu