in

Cea mai numeroasă familie de români din Italia, 11 copii: ”Ne descurcăm cum putem, nu avem vicii”

Cea mai numeroasă familie de români din Italia s-a înmulţit. Lidia a născut al 11-lea copil, în urmă cu 5 zile. Povestea românilor a fost spusă în presa din Italia. Se numeşte Filip şi s-a născut sâmbătă 2 martie, la spitalul Sant Anna din Laurate Caccivio, provincia Como. Este cel de-al 11-lea copil al celei mai numeroase familii de români care trăieşte în Italia. Soţii Chindea şi odraslele lor trăiesc în oraşul în care Filip a venit pe lume.

Presa italiană, citată de observator.tv, a scris povestea acestei familii sub titlul “11 copii şi portretul unei familii speciale”. Ionel şi Lidia Chindea recunosc că nu e uşor să ai grijă de o familie atât de numeroasă, dar nu e imposibil. Mai ales că cei doi părinţi au reuşit să păstreze fericirea în sânul familiei lor.

E ca atunci când te urci la volan pe timp de noapte. Aprinzi farurile, dar tot nu reuşeşti să vezi în întuneric destinaţia. Nu noi am decis să facem atât de mulţi copii, dar nu ştim niciodată unde ne duce viaţa.“, a declarat sursei citate Ionel, care are 45 de ani.

El e în Italia din 2010 şi munceşte ca zidar, în vreme ce Lidia e casnică, nu are serviciu, şi se ocupă doar cu îngrijirea copiilor.


Lidia are 39 de ani și întotdeauna e cu un zâmbet pe față. Iar cei 10 copii născuţi înaintea lui Filip sunt Emanuel, 19 ani, Samuel,18, Abel, 17, David, 16, Abigail, 14, Cristina, 12, Sara, 10, Daniel, 7, Beniamin, 5, și Marta, 4 ani.


Banii nu sunt aşa importanţi, ei nu aduc fericirea. Ne descurcăm cum putem. Nu avem vicii, şi din când în când ne permitem câte un mic capriciu., mai adaugă fericitul tată.El a dezvăluit că tot timpul liber e petrecut în familie, iar la sfârşit de săptămână fac mici excursii cu cele două maşini ale familiei. Iar vara, vin şi ei în vacanţă în România, ca toţi românii care muncesc în străinătate.

Importantă e doar familia, important pentru noi e să fim împreună zi de zi, la prânz şi la cină.“, mai adaugă Ionel Chindea.

100.000 de copii cu părinți plecați în străinătate, care sunt efectele pe termen lung

PSD, explicații halucinante: România nu are drumuri bune din cauză că “duduie economia”

Românii cer masiv cetățenia altor state, sunt pe primul loc în UE