in

Ciclistul Anton Duma a ajuns în Laponia: ”Moș Crăciun există!”

Moş Crăciun există! Prietenul nostru drag, Anton Duma, călătorul în jurul lumii pe bicicletă, a ajuns la Cercul Polar, în Finlanda, unde a întâlnit alţi doi români din Arad, Vali şi Ovi, şi ei călători pe motocicletă. La Cercul Polar, îmbrăcat în tricolor, au răsunat Imnul României şi cântece din folclorul românesc, cântate de Anton la muzicuţă.

Anton Duma, “William Wallace din Bacău”, schimbă imaginea românilor din Peninsulă

Şi cum nu puteau să nu profite de ocazie, cei trei români i-au făcut vizită lui Moş Crăciun, “cel adevărat”, spune Toni, şi i-au înmânat o scrisoare şi un cadou adus tocmai din România.

Scrisoare deschisă către Moş Crăciun!

Dragă Moş Crăciun,

doresc în primul rând să-ţi transmit salurari din partea românilor de pretutindeni şi mulţumim că în fiecare an ai fost şi pe la noi în România. Moşule mi-ar plăcea să aflu că ai intenţia de a veni în ţară la noi şi pe la oamenii care nu cred în tine.Te rog dacă vii în România, să treci pe la orfelinate, azile de bătrâni şi oameni necăjiţi, marginalizaţi.

Orice gest din partea ta acestor oameni le va aduce un zâmbet în viaţa lor şi o bucurie. Nu te lăsa influenţat de „formele etichetate cu sclipici”, ci foloseşte-ţi inima mai mult decât imaginea pe care o ai. Fii Moşul bun şi darnic pentru cei care aşteaptă o speranţă de undeva.

Eu (călătorul hoinar) îţi transmit prin această scrisoare mesajul conceput de mine din partea României….”Moş Crăciun… ROMÂNIA te iubeşte şi te aşteaptă să vii în fiecare an”!

Ce mi-aş dori eu..? Aş dori să termin cu bine expediţia asta şi să ajung cu bine în ţară. Mi-aş dori o bicicletă nouă specială ptr.expediţii (Koga de exemplu) cu tot echipamentul pentru o altă expediţie… o uşă deschisă spre a-mi găsi şi suport financiar, pentru ca să pot duce mai departe, prin alt continent,alte ţări steguleţul României pe bicicletă în proiectul meu de promovare…”Promovarea României (port, folclor, valori româneşti ) pe bicicletă”! Mulţumesc.

Te îmbrăţişez cu drag,

Anton Duma

Ciclistul Anton Duma, etapa italiană a Turului Europei

Ciclistul Anton Duma etapa italiană a turului Europei (II)

Ciclistul Anton Duma, etapa italiană a turului Europei (III): “Noi suntem ceea ce gândim”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O scrisoare pierdută pe drum

Zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de autocar din Avellino