in

Zi de doliu naţional pentru victimele accidentului de autocar din Avellino

Guvernul italian a decretat pentru marţi, 30 iulie, zi de doliu naţional, în memoria victimelor accidentului de autocar ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în apropiere de Napoli, şi care s-a soldat cu 38 de morţi.

Avellino, autocar cu pelerini căzut de pe viaduct: 38 de morți

”În cadrul Consiliului de miniştri, am decis să decretăm zi de doliu naţional pentru mâine (marţi, n.r.), când au loc funeraliile la Pozzouli”, micul oraş de unde erau victimele, a scris şeful guvernului italian, Enrico Letta, într-un mesaj pe Twitter, citat de Agerpres.

Accidentul a avut loc pe un viaduct de pe autostrada A16 Napoli-Bari, în zona Monteforte Irpino, în provincia Avellino, la circa 50 de kilometri est de oraşul Napoli. Autocarul transporta circa 50 de pasageri, toţi originari din provincia Napoli, care reveneau acasă după un pelerinaj de trei zile la Pietrelcina (provincia Benevento), localitatea natală a lui Padre Pio, un preot italian canonizat în 2002 şi foarte venerat în sudul Italiei.

Presa italiană a scris luni că acest accident este unul dintre cele mai grave înregistrate în Italia şi în întreaga Europă în ultimii ani, ultimul având loc în martie 2012 în Elveţia, unde au murit 28 de persoane, printre care 22 de copii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ciclistul Anton Duma a ajuns în Laponia: ”Moș Crăciun există!”

„Poziţia copilului”, propunerea României la premiile Oscar