in

Ciorbă şi tochitură românească la un fast food din Varese

Pe lângă restaurantele fast food tradiţionale americane, locuitorii oraşului Varese (Lombardia) vor putea alege între 10 meniuri tipice româneşti, oferite de un local inaugurat la începutul lunii septembrie.

Este vorba de „La Nea Nelu”, primul fast-food românesc din zonă, situat pe Via Magenta. Ideea îi aparţine lui Ioan Ungureanu, care este deja proprietarul unui magazin românesc cu sector de gastronomie la Gallarate.

Clienţii vor putea alege între meniuri pe bază de ciorbă cu mămăliguţă sau tochitura tradiţională, servită ca la mama acasă. Nu vor lipsi mezelurile şi salata boeuf, cea din urmă, potrivit lui Ioan Ungureanu, e la mare trecere printre clienţii italieni,  „înnebuniţi după salata rusească, cum o numesc ei, pentru că are un gust diferit de cel pe care îl cunosc”. Italienii, asigură Nea Nelu, apreciază şi brânzeturile şi salamurile made in Romania, pentru că sunt făcute „după metode tradiţionale”.

„La început, credeam că voi avea mai ales clienţi români, însă m-am înşelat. Obiectivul meu este să aduc la Varese cultura românească, care se poate lăuda cu adevărate delicatese culinare”, a declarat Ioan Ungureanu pentru „La provincia di Varese”.

Peste câteva zile, când localul va fi inaugurat, clienţii vor putea alege între zece meniuri diferite, în funcţie de produsele proaspete care sosesc din România. Preţurile, spune Ioan Ungureanu, sunt abordabile: „clientela noastră nu este una de lux, ne adresăm persoanelor simple”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România la Bienala de la Veneţia

„Am început o nouă viaţă în Anglia, la 50 de ani”