in

Consulul de la Milano, Tiberiu Dinu, dă guvernul Orban în judecată. «Motivele care stau la baza rechemării mele sunt false, este un abuz»

Guvernul Ludovic Orban a decis, miercuri, rechemarea consulului general al României la Milano, Tiberiu Mugurel Dinu, sosit de o săptămână la post. Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Executivului, după ședința de la Palatul Victoria, a explicat de ce a fost rechemat Dinu:

„As vrea sa va reamintesc ca aceasta decizie trebuia luata demult, de orice guvern. Un angajat, reprezentant al statului român trimis in strainatate sa apere drepturile si libertatile romanilor si consulul propus este cel care a chemat carabinierii la consultatul din Torino si vă amintiți imaginile cu românii gazați de forțele de ordine din Italia la solicitarea acestui consul”, a spus purtatorul de cuvant al Executivului. Ionel Dancă a catalogat decizia drept „o reparaţie morală faţă de cetăţenii români care au fost umiliţi şi agresaţi la votul din diaspora”.

Tiberiu Dinu însă a dezminţit acuzaţiile Guvernului potrivit cărora ar fi împiedicat procesul de vot din diaspora în 2014 şi a anunţat că va da Executivul în judecată.

Nu am primt nicio explicaţie, dar vreau să aduc la cunoştinţă celor interesaţi că în 2014 nu am fost prezent la alegerile de la Torino, nici în primul, nici în al doilea tur.

Un coleg care acum este la pensie, diplomat de carieră, a fost preşedinte al secţiei atunci. De altfel, el mi-a transmis că ar vrea să ia legătura cu presa şi cu instanţa, dacă e nevoie, pentru a lămuri problema.

În primul tur am fost preşedintele secţiei de votare la Genova, iar în al doilea tur, din păcate, am fost în spital. Am şi documente în acest sens.

Am solicitat trimiterea unui alt diplomat în locul meu, ceea ce s-a şi întâmplat. Cei din Guvern sigur aveau aceste informaţii, nu ştiu care este motivul schimbării mele, dar sigur nu este ce s-a spus, nici pe departe.

În aceste momente, plănuiesc să dau Guvernul în judecată pentru că toate motivele care stau la baza rechemării mele sunt false, este un abuz cu siguranţă”, a declarat Tiberiu Dinu, citat de Realitatea.

Ar fi al doilea proces intentat Guvernului României, pe speța schimbării consulului general de la Milano, după ce Adrian Georgescu, predecesorul lui Dinu, a dat guvernul Dăncilă în judecată, cerând anularea rechemării de la post. Acțiunea a fost respinsă de Curtea de Apel București.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă ucisă în Puglia, împușcată de un italian de 69 de ani care s-a sinucis, Nevasta criminalului a fost rănită

Nu muncea nicăieri, dar era plin de bani. Român prins la Verona cu 1 kg de cocaină, drogurile erau ascunse în motor