in

Copii din 26 de parohii ortodoxe românești din Italia au participat la “Festivalul Bucuriei de la Piacenza”

Sâmbătă, 30 mai, Festivalul Bucuriei – organizat de Frăţia NEPSIS a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în incinta Centrului Sportiv Farnesiana „Activia” din Piacenza – a reunit copii şi tineri români din 26 de parohii ortodoxe de pe tot cuprinsul Italiei.

Cea de a IV-a ediţie a „Zilei Bucuriei” a început sâmbătă dimineaţa în Biserica „Sf. Daniil Sihastrul” din Piacenza, cu rugăciunea de dimineaţă săvârşită de către un sobor de preoţi şi diaconi din aproape toate parohiile ortodoxe române din Italia şi Cateheza Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan despre „Ce înseamnă să fii fericit? Cum se poate dobândi fericirea?”.


Prea Sfințitul Episcop Siluan și Consulul general Eugen Șerbănescu au dat startul Festivalului Bucuriei


În deschiderea festivalului, Episcopul Siluan a spus că „faptul de a fi credincios înseamnă şi un mod frumos de a trăi viaţa de zi cu zi, de a ne prezenta cât mai evlavioşi în biserică şi cât mai demn în societate. Or, prin evenimente precum acest festival avem ocazia să redescoperim, să înmulţim şi să împărtăşim şi altora bucuria sfântă a credinţei ortodoxe şi a vieţii trăite cu nădejdea în Dumnezeu.”

Alaturi de Înaltul reprezentat al Episcopiei Ortodoxe la Roma a urcat pe scenă şi Eugen Şerbănescu, consulul general al României la Bologna, care a felicitat organizatorii acestui festival pentru încercarea şi dorinţa lor de a păstra tradiţiile româneşti din străbuni şi pentru educaţia pe care o dau, aici, pe pământ străin, copiilor şi tinerilor comunităţii româneşti.

Părintele paroh Iurie Ursachi, alături de Preoteasa Veronica Ursachi din Parohia Piacenza, gazdele evenimentului


Culoarea acestui eveniment unic în lume a fost dată de multitudinea de costume populare, ştergare, produse casnice, produse alimentare din toate regiunile României, dar şi de cântecele, dansurile, melodiile instrumentale, populare-religioase şi scenetele cu caracter religios interpretate de grupurile de copii şi tineri din parohiile ortodoxe române din Italia.

Gazdele evenimentului au fost părintele paroh Iurie Ursachi alături de preoteasa Veronica Ursachi, din Parohia Piacenza, care au coordonat festivalul.

Mironosițele scenetei religioase din Modena


Pe tot parcursul zilei s-au desfăşurat concursuri de interpretare vocală şi instrumentală, activităţi sportive şi artistice, pentru care au fost oferite diplome tuturor copiilor şi participanţilor, diplome care aveau ca motto câte un cuvânt din „Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”. Regiunea Emillia Romagna a fost reprezentată de părintele protopop Constantin Totolici de la Modena, de Trandafir Vid de la Bologna, de Doru Vasile Gârban de la Imola alături de minunatele gazde amintite mai înainte.

Roxana Dima


 

Grupul de copii din Imola îndrumat de părintele Doru Garboan


 

Premianții în mijlocul preoților și a Prea Sfințitului Episcop Siluan


 


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sclavi indieni dopaţi pe câmpurile din Latina. «Fără substanţe nu pot să muncesc»

Proiect bombă pentru diaspora: Centre comunitare româneşti în fiecare ţară cu peste 5000 de români