in

Copil de 2 ani, salvat în ultima clipă din colţii unui rottweiller: „Voia să-l mănânce”

Momente de groază pentru o familie de români din Osnago, provincia Lecco, unde luni seară, 27 ianuarie, un copil în vârstă de doi ani a fost la un pas de a fi mâncat de un câine din rasa rottweiler, în greutate de peste 70 kg. Copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a durat toată noaptea, aplicându-i-se mai mult de o sută de puncte de sutură. Copilul nu a fost încă declarat în afara pericolului. În momentul de faţă este în comă, prognoză rezervată.

Agresiunea a avut loc aseară, când Maria Timiş, mama micuţului Marcus, a ieşit cu copilul din casă, ţinându-l în braţe, în grădina imobilului. Femeia s-a trezit cu cîinele în faţă. Rottweiler-ul, care aparţine vecinilor, s-a aruncat imediat asupra copilului, smulgându-l din braţele mamei şi muşcându-l de picioare, mâini şi cap. Practic a mâncat câteva bucăţi din copil.

Intervenţia salvatoare a vecinului erou

Doar intervenţia unui vecin, atras de urletele mamei copilului, a reuşit să îndepărteze animalul, scoţând copilul din fălcile cîinelui. „Am auzit acea femeie cum urla şi am sărit gardul imediat. Am văzut cum căinele sărise asupra lor. Din instinct l-am lovit în cap dar nu am reuşit să-l indepărtez, stătea cu fălcile prinse de copil. Atunci m-am gândit să-l strâng de gât” a declarat Gerdado Biella, vecinul salvator. „L-am strâns de gât până când câinele a deschis fălcile.” a precizat el.

Câinele împiedica intrarea medicilor

Dar povestea nu s-a sfârşit în acel moment deoarece, după ce mama, copilul şi vecinul salvator s-au retras în casă, câinele a rămas în faţa porţii de la intrare, nelăsând pe nimeni să intre. Nici medicii nu au putut intra. A fost necesară intervenţia carabinierilor, care au tras mai multe focuri de armă asupra animalului, rănindu-l, după care câinele a fugit. Ulterior a fost operat de un medic veterinar şi este în afara oricărui pericol.

Proprietarii câinelui s-au limitat la o simplă declaraţie: „Nu a mai deranja pe nimeni până acum. Probabil s-a simţit în pericol.” Aceştia însă riscă să fie denunţaţi pentru nesupravegherea animalului şi traşi la răspundere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În Italia a scăzut numărul omorurilor, dar a crescut numărul spargerilor

Titus Corlăţean la Roma: „Românii din Italia muncesc mult, plătesc taxe, realizează 1,4% din PIB-ul italian”