in

Cristi Chivu, întristat că unii români nu respectă autoizolarea: ”Să nu creadă nimeni că e Batman, Superman sau mai știu eu cine!”

Fostul căpitan al echipei naționale, Cristi Chivu, se află în locuința sa din Milano, în epicentrul pandemiei de coronavirus din Italia. Din Milano, Chivu urmărește cu atenție și evenimentele din România și s-a arătat întristat de faptul că unii compatrioți nu respectă autoizolarea.

„E singură soluție! Stați în casă! Stați în casă! Evitați să va expuneti riscului de a da sau lua acest virus! E foarte ușor transmisibil. Da-l dracu’ de Campionat European! Nu mai interesează pe nimeni fotbalul! Nu mai interesează pe nimeni că s-a încheiat campionatul în România sau Franța.

Hai să ne gândim la ce se întâmplă în lume. Măsurile de carantină sunt luate pentru că acest virus e ușor transmibil! Nu e de glumă! Stați în casă! Să nu creadă nimeni că e Batman, Superman sau mai știu eu cine! Stați dracu’ acasă! Nu înseamnă că dacă beți o țuică dimineață nu luați coronavirus!”, a spus Chivu la Pro TV.

Apoi, Chivu a explicat felul în care se desfășoară viață să în ultimele săptămâni.

„Autoritățile ne-au dat un formular prin care trebuie să justificăm de ce ieșim din casă. E carantină totală, nu e de glumă! E interzis să ieșim din casă. Se pare că e singură măsură importantă pentru a nu răspândi acest virus. E un virus nou, de care nu știm foarte multe, nu știm cu ce se tratează.

Se presupune că atât timp cât stăm în casă există un risc minim. Avem un formular pe care trebuie să-l completăm de fiecare dată când ieșim. În rest, stăm în casă. Nu se știe ce se va întâmplă, noi ne așteptăm la orice. Dacă măsurile luate nu vor avea rezultat, se vor lua altele mult mai drastice”, a adăugat Chivu.

Totodată, soția lui Chivu, Adelina, s-a arătat dezamăgită de faptul că mulți români din diaspora au ales să se întoarcă în țară.

„Am fost supărată când am aflat că toți românii din Italia și Spania pleacă în România. Asta m-a speriat. Am și eu părinți acolo, am rude, am prieteni…”, a afirmat Adelina.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis: «Românii din diaspora ne sunt dragi. Ne-am dori să fim împreună de sărbători, dar nu se poate»

Roxana Macovei, cadru medical la Milano: ”Medicii și cadrele sanitare sunt extenuați, dar nu renunță”