in

Klaus Iohannis: «Românii din diaspora ne sunt dragi. Ne-am dori să fim împreună de sărbători, dar nu se poate»

Într-o intervenție la începutul videoconferinței cu Prim-ministrul României, ministrul Afacerilor Interne, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate pe tema gestionării epidemiei COVID-19, Președintele României a transmis Românilor din diaspora că nu pot veni acasă în acest an de sărbători.

«Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători.

În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.», a spus Klaus Iohannis

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Statisticile Autorității Naţionale de Sănătate din Italia: 99% din cei care au murit din cauza coronavirusului, SUFEREAU DE ALTE BOLI

Cristi Chivu, întristat că unii români nu respectă autoizolarea: ”Să nu creadă nimeni că e Batman, Superman sau mai știu eu cine!”