in

Cu ursul și capra la Domul din Milano. „Să arătăm ce înseamnă România”

Centrul orașului Milano a fost duminică, 22 februarie, scena unui excelent spectacol de folclor românesc. Ansamblul „De la Bătrâni Cetire” din Torino a început un turneu în Italia pentru promovarea tradițiilor românești, iar după „repetițiile” din Torino au decis ca prima etapă să fie Milano. Ansamblul este compus din circa 20 de membri și este pregătit de instructorul și coregraful, Clement Doboș.

Ajutați și de vremea bună, românii le-au arătat milanezilor și turiștilor dansurile populare românești, dar și riturile ancestrale; dansul caprei și al ursului. Cu ajutorul unei stații de amplificare au explicat cu răbdare semnificația fiecărui dans ori a motivelor populare.

La deschiderea seriei de dansuri a fost prezent și Consulul General al României La Milano, George Bologan, care a salutat inițiativa și a făcut chiar și o donație simbolică grupului.

Pe parcursul a mai bine de trei ore, românii au dansat în spațiul pietonal dintre Piazza Cordusio și Piazza Duomo. Spre sfârșitul seriei de spectacole, ansamblul a rămas în fața catedralei Domului, invitând la dans și românii veniți special să-i vadă.

„Vrem să mergem în toată Italia pe cât posibil cu aceste spectacole. Să arătăm tradițiile românești, să arătăm ce înseamnă România. Nu este ușor să te deplasezi cu atâția oameni și costume, mai ales că nu ne ajută nimeni, punem totul din buzunarul nostru; de la costume până la costurile de deplasare. Știu că unii s-au uitat urât la noi, dar acesta este motivul pentru care dacă există, acceptăm micile donații ale publicului”, a declarat Clement Doboș.

Cornel Toma


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatorul PSD Adrian Anghel, respins la ministerul Diasporei, numit de Ponta consilier onorific

Prădătorii Padului: Sute de ”barbari” români amenință ecosistemul , măcel mecanizat și militarizat