in

Prădătorii Padului: Sute de ”barbari” români amenință ecosistemul , măcel mecanizat și militarizat

Un articol din Il Secolo XIX, cotidian din Genova, trage un semnal de alarmă fără precedent cu privire la pescuitul abuziv practicat de români în râul Pad. Despre braconierii români s-a vorbit la conferința națională de pescuit sportiv ”Carpitaly” de la Gonzaga.

Alungații din Valea Dunării, precum anticii barbari, au găsit un alt pământ pe care să-l prădeze. Mai exact, un alt râu. Padul.”, începe plastic articolul.

” Sunt cei circa 200 de braconieri de origine română care distrug ecosistemul celui mai mare râu italian în numele unei afaceri ilegale și feroce, gestionată cu metode ce țin de Vestul Sălbatic. Și pe care statul nu reușește să o oprească.”

Alarma privind ”prădătorii Padului” a fost relansată la Gonzaga, provincia Mantova, în cadrul ”Carpitaly”, conferință națională dedicată pescuitului sportiv.

«Vorbim de braconaj 2.0 – explică Roberto Ripamonti , legendă a pescuitului sportiv – fiindcă aici nu e vorbe de vechile, romanticele fenomene de pescuit ilegal care nu lăsau urme asupra ecosistemelor».

Ceea ce se întâmplă acum, nu numai în delta Padului, ci pe o rază de 200 de kilometri, până la Reggio Emilia și Mantova, este o exploatare tehnologică, un măcel mecanizat și militarizat. Prădătorii sunt împărțiți în opt echipe. Fiecare dintre acestea are o sarcină precisă.

Întind sute de metri de plase ilegale, utilizând dispozitive electrice care ucid pe loc peștii cei mai mici și microorganismele de la baza lanțului trofic. Și bineînțeles, spre deosebire de pescarii sportivi, nu-și aruncă prăzile în apă. Le încarcă în camioane mari, cu destinația România sau țările limitrofe.

În câțiva ani au prădat mii de tone de pește. Controlând teritoriul ca un clan mafiot («S-au făcut văzuți în câteva magazine din zonă pentru a da de înțeles că ei comandă»), povestește Ripamonti. Revânzând totul în Balcani, cu câștiguri imense: chiar și monstruosul somn, care la noi nu se poate mânca, în România valorează 15 euro kilogramul. Făcând calculele, se ajunge la 400.000 de euro pe săptămână, mai scrie cotidianul genovez.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cu ursul și capra la Domul din Milano. „Să arătăm ce înseamnă România”

Hoți de lemn din zonă botanică protejată, arestați la Gallicano