in

“Dansul la bară nu e striptease!” De vorbă cu Mădălina Felea, fondatoarea Academiei de Poledance din Milano / VIDEO

Un accident care duce la spulberarea unui vis îţi poate deschide, peste ani, uşa unui succes nesperat. Este exact ce s-a întâmplat cu Mădălina Felea,  tânăra care a fondat la Milano „Academia de dans la bară” şi a fost una din revelaţiile concursului “Romanias’ got talent”, cel mai urmărit show TV al anului în România. Mădălina a povestit “Gazetei” greutăţile prin care a trecut, ca emigrantă în Italia,  până a putut spune, în sfârşit, că îşi vede visul cu ochii.

Mădălina s-a născut acum 28 de ani la Galaţi, unde a şi început să facă gimnastică, de la vârsta de 6 ani. “Mama m-a întrebat dacă vreau să fac patinaj sau gimnastică. Nu am ezitat, visul meu era să devin gimnastă, eram fascinată de acea senzaţie de zbor, pe care doar un exerciţiu la paralele ţi-o poate da”.

Accidentul, la 11 ani

Ar fi putut avea o carieră sportivă plină de succese, sub îndrumarea “ a doi antrenori de excepţie, Agripina şi Paul Ganea” , aşa cum şi-a dorit întotdeauna, dar un accident a curmat orice speranţă. La 11 ani, a căzut de la trei metri pe scara beciului din casa părinţilor, rănindu-se la cap şi la spate.. Medicul i-a interzis să mai facă gimnastică: ar fi fost prea periculos, după acel accident teribil.

Dansul la bară

La 16 ani, Mădălina a asistat pentru prima oară, într-o discotecă, la un show de dans la bară. Şi-a dat seama că “bara” ar putea fi un excelent “aparat” pentru un alt fel de gimnastică. Mai ales, şi-a dat seama că mişcările de la paralele ar putea fi adaptate, în mod natural, la un aparat pe verticală.

9 ani de greutăţi în Italia

Viaţa Mădălinei s-a schimbat încă o dată, la 19 ani, când a plecat să-şi caute de muncă în Sicilia, “pentru a-mi îmbunătăţi starea materială”, ca majoritatea românilor. Aşa au început nouă ani grei şi plin de dificultăţi, de la munca de jos, lucrând într-un restaurant, ca chelneriţă. Dar nu a renunţat la visul ei, şi în 2007 a pus bazele primei şcoli de “Pole dance gym” la Catania. Pe atunci, “în Italia nici nu exista o asemenea disciplină. Din câte ştiu, am fost prima care am început să predau gimnastică la bară, într-o formă sportivă”- ne spune Mădălina, deranjată şi uimită puţin de faptul că în ultimul an au început să apară , mai ales la TV, tinere italience care susţin că ele au inventat disciplina.

“Cum am devenit Medea Felina”

De la Catania, la Milano, drumul a fost greu, dar a meritat. Abia aici, în nordul Italiei, pasiunea Mădălinei a început să prindă rădăcini, cu adevărat, în 2009. A reuşit să-şi monteze o bară în apartamentul ei şi să deschidă o nouă şcoală, “Academia de Pole dance” (Pole dancing Academy”, cu un nume nou: “Medea Felina”.

“Imi plăcea numele “Medea” încă de când eram mică, în schimb “Felina” se aseamănă numelui meu de familie, te duce cu gândul la lumea felinelor, plină de eleganţă, viteză, agilitate, dar şi rezistenţă fizică”.

La Milano, Mădălina nu a găsit aceeaşi căldură sufletească tipică siciliană, dar a reuşit să-şi urmeze proiectul artistic şi sportiv: “la Milano lucrurile sunt diferite, e mai multă efervescenţă, aici te poţi face cunoscut, mai ales dacă vrei să promovezi sportul pe care mi l-am ales”.

140 de mişcări de bază

Mădălina predă şi multă teorie, exerciţiile de bază au fost publicate într-un manual, indispensabil chiar şi pentru categoria “avansaţi”, mai precis celor care devin instructoare de gimnastică la bară.

“E vorba despre o disciplină propriu zisă, cu 140 de mişcări de bază, asemănătoare celor din gimnastică”, spune Mădălina, care descrie principalele reguli pe situl Academiei.

Beneficiile dansului la bară

Peste 40 de italience s-au înscris deja la şcoala de dans a Mădălinei: “Elevele mele au între 10 şi 50 de ani, provin din toate categoriile sociale: studente, funcţionare…”. Cum decurge o lecţie? “O lecţie de 60 de minute începe cu încălzirea, apoi fiecare grup face o serie de exerciţii, în funcţie de categoria din care fac parte elevele”. Uneori, câte o domnişoară, se mai plânge că un exerciţiu e prea greu: “eu îi spun că nu există nu pot, ci cu răbdare şi sârguinţă, poate reuşi, iar la urmă descoperă că am avut dreptate!”. E un sport care te ajută să-ţi modelezi şi tonifiezi corpul, pentru că sunt implicate toţi muşchii”.

Vedetă TV

In 2011, un alt succes i-a marcat viaţa Mădălinei: a fost selecţionată pentru a participa la concursul “Românii au talent”– “o experienţă fantastică, de neuitat”. A impresionat juriul şi publicul cu talentul ei şi s-a calificat în finală, demonstrând că dansul la bară nu este “un dans vulgar, ci o formă de gimnastică”. Iar într-o zi, speră să poate aduce “pole dance” şi în România.

Acum, obiectivul româncei este acela de a obţine recunoaşterea oficială a noului stil de gimnastică: astfel, a deschis o listă de semnături pentru a cere înscrierea disciplinei printre sporturile olimpice “aş fi fericită dacă într-o zi una din elevele mele ar putea participa la olimpiadă, ca gimnastă la bară. E vorba despre o disciplină care merită să fie evaluată de comitetul olimpic internaţional, şi nu o cer doar eu, ci şi alte fete din întreaga lume.

Celor care încă se mai gândesc la un spectacol de striptease când văd o bară verticală, Mădălina le transmite un mesaj clar: “dansul la bară este un sport în sine, nu are nimic de-a face cu seducţiă şi nuditatea. Am cunoscut fete care dansează în night cluburi, sunt tinere normale, care au făcut propria alegere în viaţă. Eu le respect alegerea, dar vreau ca şi modul meu de a vedea dansul, ca un sport, să fie respectat şi apreciat”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Film românesc la Terni: “Filantropica”

Violul de la Guidonia/ Românii acuzaţi de complicitate şi masacraţi de presa italiană sunt nevinovaţi/ VIDEO