in

Deţinut pe nedrept 12 luni, despăgubit cu 100.000 euro

A primit o sută de mii de euro despăgubire, pentru 12 luni de închisoare pe nedrept. Potrivit publicaţiei “Il Mattino”, Florian P. a fost judecat, în 2009, alături de alţi trei români, cu acuzaţiile de sechestrare de persoană, ţinere în sclavie şi jaf agravat, inducere la comiterea de infracţiuni şi lovire, în dauna unui conaţional.

Potrivit investigatorilor, cei patru au constituit un grup infracţional la Serino (Provincia Avellino, Campania). Cei patru români au fost arestaţi pe 14 martie 2008 şi după 12 luni de închisoare au fost repuşi în libertate.

Tinerii, toţi cu vârstele între 18 şi 20 de ani, au fost acuzaţi pe nedrept. Au fost victimele calomniilor din partea unui conaţional de-al lor care după denunţ s-a întors în România.

Linia defensivă a fost susţinută, cu succes, de avocata Nunzia Napolitano. După achitare, cu formulă deplină, din partea tribunalului din Avellino, a fost solicitată despăgubirea propusă de Curtea de Apel.

Unul dintre cei patru, Florian a primit o despăgubire pentru detenţie injustă. Florian s-a reîntors sâmbătă, 23 februarie, în România. Va folosi o parte din sumă pentru deschiderea unei mici activităţi comerciale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Propunere legislativă: educaţie românească “online” pentru copiii din diaspora

Americanii o adoră! Catrinel Menghia, din nou în celebrul serial CSI