in

Propunere legislativă: educaţie românească “online” pentru copiii din diaspora

Copiii românilor din străinătate ar putea frecventa cursuri “la distanţă”, ţinute de profesori din ţară, sau chiar de părinţi. Iată ultima propunere a deputatului Ovidiu Raeţchi, ales din partea PC în diaspora. Parlamentarul a declat, miercuri, are de gând promoveze un proiect legislativ care prevadă posibilitatea “şcolarizării la domiciliu a copiilor români din Diaspora, în cadrul sistemului românesc de învăţământ”.

“Trebuie plecăm de la premiza un numar semnificativ de copii români din Diaspora pot fi, in anumite momente, afectaţi obiectiv în actul de educaţie de probleme politice, sociale, identitare sau personale”scrie deputatul pe site-ul său, amintind de situaţia politică din Egipt sau Siria.

"Păstrarea identităţii"

Copiii români ar putea avea probleme legate de “integrarea într-o noua societate- copilul nu cunoaşte încă limba ţării gazdă, sau păstrarea identităţii- părinţii doresc pentru copilul lor o educaţie în limba română”.

Iată cele patru puncte principale ale propunerii înaintate de Raeţchi: “Stabilirea unui sistem de calificare şi verificare a tutorilor acreditaţi să predea cursuri la domiciliu- inclusiv părinţii putând deveni tutori), înfiinţarea în cadrul Ministerului Educaţiei a unui Centru pentru acreditarea tutorilor şi verificarea elevilor din diaspora, stabilirea unui sistem şi unui program de testare on-line a elevilor din diaspora, care să verifice şi să confirme evoluţia notată de tutori, implicarea Ambasadelor în organizarea acestor examene on-line”.

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prinţul Charles ne promovează din nou ţara

Deţinut pe nedrept 12 luni, despăgubit cu 100.000 euro