in

Diana Curmei, Miss Italia nel Mondo

„Succesul meu este dedicat românilor şi moldovenilor!”, au fost primele cuvinte ale Dianei Curmei, la câteva secunde după ce juriul a desemnat-o, pe 27 iunie, în direct pe Rai Uno şi în mondoviziune, noua câştigătoare a concursului Miss Italia nel Mondo 2009, ajuns la XIX-a ediţie.

 

La sfârşitul serii, din care nu au lipsit tensiunea şi surprizele, dintre cele 50 de finaliste din întreaga lume lumea sosite la Jesolo, lângă Veneţia, pe podium au rămas doar două fete, ambele de origine română: bruneta Diana Curmei, care a reprezentat Republica Moldova, şi blonda Simona Lungu, Miss Italia nel Mondo – România. Numarul 1 purtat în timpul concursului şi ochii care au cucerit publicul, i- au adus noroc moldovencei: ea a primit coroana de Miss Italia nel Mondo direct din mâinile principelui Emanuele Filiberto di Savoia, care a fost şi preşedintele juriului. Simona Lungu s-a clasificat a doua, semnând un record în istoria de aproape 20 de ani a concursului: după ce timp de 20 de ani nicio concurenţă din România nu a urcat până acum pe podium, acum avem două dintr-o dată! „Dianei încă nu-i vine să creadă că a fost aleasă Miss Italia nel Mondo, este extraordinar de fericită. Deşi a câştigat concursul, pasul urmator este bacalaureatul, pe care trebuie să-l susţină la întoarcerea în ţară. Diana consideră că educaţia este mai importantă decât un concurs de frumuseţe. Deşi are doar 19 ani, Diana are o bogată activitate socială la Chişinău, facând parte dintr-un ONG care susţine valorile democratice din Republica Moldova”, a declarat pentru HotNews.ro Lavinia Năstase, impresarul Dianei şi una din organizatoarele concursului Miss Italia nel Mondo – România. „Pentru noi, prin cele doua fete, Diana şi Simona, aseară a câştigat România şi imaginea României în Italia”, a mai adăugat Lavinia Năstase.

Greutăţi la graniţă

Diana Curmei are 19 ani şi trăieşte la Chişinău, tatăl ei, Victor, fiind român, iar mama având rădăcini siciliene. Ea a fost aleasă să reprezinte Republica Moldova în cadrul unei semifinale care s-a desfăşurat în aprilie la Timişoara. Dar calificarea ei nu a fost lipsită de greutăţi: tânăra a fost oprită la graniţă de autorităţile moldovene, fiind acuzată de colaborare cu o organizaţie anti-comunistă. Doar în urma intervenţiei părinţilor, Diana a reuşit să ajungă la Timişoara şi ulterior la Jesolo. După o noapte nedormită din cauza emoţiei adunate în timpul finalei din 27 iunie, noua Miss Italia nel Mondo 2009, Diana Curmei, ne-a declarat : „Când mi-am auzit numele şi am primit coroana din mâinile principelui Emanuele Filiberto de Savoia, primul meu sentiment a fost de uimire. Nu- mi venea să cred, deşi noi, toate cele trei fete care am fost selecţionate în România, am fost foarte bine cotate. Am simţit o mare mândrie pentru poporul meu: eu am reprezentat Republica Moldova, dar consider că moldovenii sunt şi români, suntem practic fraţi. Nu ar trebui să existe polemici pe această temă.”

Diana a dat primul telefon părinţilor ei, care i-au urmărit performanţa cu sufletul la gură: „Sunt ambii foarte mândri de mine!” Alături de Diana au fost şi zecile de mii de români şi basarabeni care au privit finala pe Rai Uno la care televotul a fost unul din instrumentele de selecţie ale concursului. „Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat şi m- au susţinut. {tiu că în Italia există prejudecăţi împotriva românilor, dar eu cred că am reuşit, împreună cu Simona Lungu, care a luat premiul II, să ştergem măcar câteva din stereotipurile negative legate de comunitatea noastră”. Ce i-a şoptit la ureche principele de Savoia, în timp ce o încorona în direct? „Mi-a spus că, de la începutul concursului, el a ţinut cu mine!” Tânăra este decisă în privinţa viitorului său: „După bacalaureatul de la Chişinău mă voi înscrie, la toamnă, într-o facultate din România”. Diana Curmei a câştigat un contract anual cu o casă de modă şi altul – cu o firmă de automobile, precum şi un mini-contract cu televiziunea RAI. Corpul i-a fost asigurat de o societate italiană specializată, contra sumei de un milion de euro.

 

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena, infirmieră în România, “badante” la negru în Italia

Ghidul alegătorului din străinătate