in

DJ Gabi a deschis o nouă discotecă

Începând cu data de 13 septembrie, la Milano, a fost deschisă discoteca ”Palko”, local care se adresează în primul rând românilor care trăiesc în Lombardia. Organizatorul discotecii este un român care în ultimii ani a făcut tot posibilul să mențină o atmosferă plăcută, tipic românescă, deși a fost nevoit să schimbe denumirea sau patronul localului.

Posta Gabriel are 33 de ani, este originar din Satu Mare iar în prezent locuiește la Milano. A venit în Italia în urmă cu nouă ani, mânat cam ca orice tînăr, de curiozitatea occidentului și a câștigurilor materiale. ”Am ajuns în Italia în anul 1999. Era perioada când se intra doar cu viză și încă reprezenta pentru mulți tineri ca mine, un vis să ajungi în Occident. Deasemenea, ideea de a câștiga un ban cinstit, a fost un al doilea motiv principal.”

Ajuns în Italia, a reușit sa se angajeze la o firmă de vânzări engross. ”M-am angajat la o firmă care făcea vanzări engross cu produse din sudul Italiei și erau distribuite în regiunea Lombardia. Am dus-o destul de bine acolo dar dupa cinci ani a dat faliment și a trebuit să ma gândesc la altceva.”

După întreruperea activității la firma de distribuție, lui Gabriel i-a venit ideea de a incerca să organizeze seri românești. ”Ideea de a organiza o discotecă românească mi-a venit cand am descoperit pe internet ca românii din Germania fac tot felul de seri românești care au un succes foarte mare. Am constatat că erau foarte organizați iar experiența lor mi-ar putea folosi pentru a face același tip de activitate la Milano. Nu exista în toată Lombardia, nici măcar un local dedicat românilor. Am decis că nu-i rău să încerc. Prietenii mei m-au încurajat și m-au asigurat că nu voi duce lipsă de clienți, mai ales că numărul românilor se dublase în ultimul timp față de perioada când venisem eu în Italia.”

Organizarea unei astfel de activități nu a fost însă chiar ușoară pentru Gabriel. „M-am hotărât să fac tot posibilul să fie o discotecă a românilor la Milano. Ar fi fost o premieră şi eram foarte orgolios de ideea mea. A urmat însă un maraton de bătut „din poartă în poartă”, la o mulţime de localuri. Le-am ales în special pe cele care ştiam ca merg mai prost şi care aveau clienţi mai puţini. Speram că ideea mea le poate stârni interesul şi le poate da o perspectivă mai optimistă asupra afacerii lor. După găsirea localului a urmat o perioadă în care am făcut publicitate, împărţind fluturaşe, dând anunţuri în ziare sau postând informații pe internet. Nu mai spun cu câți români din Milano am intrat în contact rugându-i să ducă informația mai departe.

Primul cântăreț invitat de onoare a discotecii a fost ”luat” dintr-un anunț al Gazetei Românești. ”Îmi amintesc că prin 2003 am citit în Gazeta Românească despre un concert al cântărețului Nicu Paleru. El a fost până la urmă primul invitat din România al discotecii noastre. Și cred că ne-a purtat noroc”

A urmat o perioadă bună dar cu schimbări dese de denumire și de proprietari ai localului. ”În ultimii ani am reușit să rămînem stabili în același local, dar cu dese schimbări de gestiune și inevitabil a denumirii. Cea mai lungă denumire, aproape trei ani, a fost ”Indian Saloon”, perioadă în care am avut mulți invitați celebrii din România și ne-am făcut un prestigiu și un nume. Am organizat spectacole de ziua națională a României, în principalele zile de sărbătoare, Paște, Craciun sau revelion. Am fost prezentați chiar și pe televiziunile din România sau în ziare importante din România. Datorită schimbării proprietarului am renunțat și la această denumire dar am continuat activitatea.”

Începând cu 13 septembrie discoteca are o nouă denumire și un nou look. ”În prezent localul a primit denumirea de ”PALKO”, are o nouă înfățișare și a avut un succes mare încă din prima seară. În prima sîmbătă am avut circa 300 de invitați iar în cea de-a doua , numărul lor a depășit 400. A fost o atmosferă incendiară și toți invitații s-au simțit excelent. Folosesc acest prilej pe care mi-l oferă ziarul dumneavostră să invit pe toți românii care au posibilitatea să vină la Milano, să ne viziteze și le garantez o seară excepțională. Suntem deschiși în fiecare zi de sâmbătă începând cu ora 22.”

Gabriel crede că totuşi, uneori, lipseşte ceva ca totul să fie perfect. „O singură chestie mai strică atmosfera. Câteodată unii nu ştiu să bea cu măsură şi mai iese, ca peste tot dealtfel, câte o mică „ceartă”. Nu degenerează niciodată pentru că avem zece angajaţi care au ”misiunea” de a restabili ordinea.”

Informații și rezervări se pot obține la numărul de telefon 3333273418 sau accesând siteurile internet www.kefdekef.com sau www.ilpalko.com. Localul este situat în via Clerici, 342, Sesto San Giovanni (direcția Bresso).

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Anglia mi-a dat o şansă în viaţă”

„Dracula”, tot ce ştiu turiştii italieni despre România