in

Doi cicliști români au semnat contracte cu echipe renumite din Italia

Campionul de ciclism pe şosea al României, atât în proba de fond, cât şi la contratimp, Andrei Nechita, a semnat un contract de 1 an cu echipa italiană de nivel continental MG KVis – Wilier – Trevigiani – Norda, anunţă site-ul www.bicibg.it, care precizează că rutierul de 25 de ani, care locuieşte din 2002 la Quinta di Treviso, ar putea debuta sub noul tricou pe 2 februarie, în Marele Premiu Costa degli Etruschi.

Andrei Nechita are 25 de ani, originar din Bârlad, judetul Vaslui, concurează în prezent și pentru Echipa Națională a României de ciclism.

Câştigător, în 2012, al Turului ciclist al României, participant la Jocurile Olimpice de la Londra în acelaşi an, Andrei Nechita a fost bine primit de directorul sportiv al MG KVis, Marco Milesi: „Îl cunoaştem bine, Andrei este un ciclist de valoare, un băiat de ispravă. Fără îndoială, cu el nivelul echipei noastre va creşte, în cursele în linie şi cele pe etape. Este un alergător care ştie să-şi ajute coechipierii, ştie să caute victoria în întrecerile selective. Palmaresul spune acest lucru despre el”.

Mugurel Buga, antrenor internațional de ciclism la Lecco: „Întreptați-vă copiii către sport”

Referindu-se la Andrei Nechita, singurul antrenor internațional de ciclism din Italia, Mugurel Buga, ne-a declarat că rezultatele pe care le-au avut sportivii români, la campionatele mondiale din Italia din luna septembrie a anului trecut le consideră importante, stabilindu-se cu această ocazie și un record. „Puțini sunt cei care știu că cicliștii români au avut rezultate nesemnificative până acum pe plan internațional, la campionatele mondiale. Anul acesta ceva parcă s-a mai schimbat, unul dintre sportivi, Andrei Nichita, situându-se între primii 50.

”Nu putem vorbi de un succes, dar putem spune că e un enorm salt de calitate. De la rezultate zero am ajuns să avem un sportiv între primii 50 din lume. Apoi, numărul de sportivi care au participat a fost de șapte, trei la juniori, trei la grupa „under 23” și unul la grupa „elite”. După toate greutățile financiare și lipsurile care sunt în tot sportul românesc, cu atât mai mult la ciclism, e o oarecare satisfacție să vezi că nu dăm înapoi, ci creștem.”

Site-ul respectiv mai reamintește că reaminteşte că Andrei Nechita a câştigat, pe lângă Turul României, cursele de la Reda, Calvatone şi Molvena, Trofeul Citta di Castelfidardo, o etapă în Turul Ţinutului Secuiesc, Medalia de aur Frare de Nardi şi Marele Premiu Lessinia, iar la recentele campionate mondiale, de la Florenţa, din 2013, s-a situat pe locul 47, într-o cursă în care au abandonat peste 120 de concurenţi, inclusiv revelaţiile de anul trecut din Turul Franţei, învingătorul Marii Bucle, britanicul Chris Froome, şi columbianul clasat pe locul secund, Nairo Quintana.

Cu o săptămână în urmă, un contract asemănător, tot cu o echipă italiană de nivel continental, a fost semnat de un alt rutier român, Eduard Grosu, care va alerga anul acesta pentru Vini Fantini — Nippo — De Rosa.

Atunci Federaţia Română de Ciclism a anunțat că Eduard Grosu a devenit primul ciclist profesionist din țară care a semnat cu o echipă Pro-Continentală, Vini Fantini – Nippo – De Rosa (Italia), unde se mai regăsesc 7 japonezi, 5 italieni, un austriac, un suedez și un sud-african.

Grosu, născut la Zărneşti în 1992, a concurat în ultimul sezon pentru echipa Overall Cycling la categoria Under 23. Campion naţional la contratimp (U23) în 2013, Eduard Grosu, câştigătorul unei etape în Turul României 2013, a reuşit şi o victorie mare la GP Sannazzaro, alături de alte clasări bune în 2013. De menţionat că Eduard Grosu a câştigat în octombrie anul trecut Red Hook Criterium la Milano, o cursă nocturnă sponsorizată de Rockstar Games.

Andi Rădiu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident aviatic în Apuseni. Pilotul Adrian Iovan şi o asistentă au murit

Salvini, Lega Nord: „Să taxăm banii trimişi acasă de imigranţi”