in

Două românce la o echipă din Serie A, speranța italienilor de a scăpa de la retrogradare

Fotbalista Adina Giurgiu, 24 de ani, a plecat de la Olimpia Cluj pentru a juca în Serie A, în Italia, la clubul Sassuolo.

Giurgiu evoluează pe postul de mijlocaş şi este componentă a lotului Olimpiei Cluj încă din anul 2011, scrie Sportul Sălăjean. De atunci şi până în prezent, Adina Giurgiu a reuşit să câştige alături de gruparea clujeană 9 trofee, 6 campionate ale României şi trei Cupe ale României. Din 2010, fotbalista a trecut pe la toate Naţionalele de tineret, iar din 2013 este componentă a Naţionalei de seniori.

La Sassuolo, Adina Giurgiu nu este singura româncă din lot, deoarece la formaţia din Peninsulă a ajuns şi Laura Rus, una dintre cele mai experimentate fotbaliste din România.

Rus joacă pe postul de atacant şi a venit la Sassuolo după o perioadă în prima divizie din Cipru, la Apollon Limassol, fiind şi o componentă de bază a Naţionalei României de fotbal. În sezonul 2012-2013, Laura Rus a fost golghetera Ligii Campionilor, cu 11 goluri marcate.

Acest transfer este un nou început şi sper să fie unul cât mai bun. Sunt foarte încântată de şansa aceasta. La noul club îmi propun să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a fi cât mai bună şi pentru a îi face mândri cu alegerea făcută.  Eu şi Laura Rus ne-am întâlnit şi la Naţională, deci nu ar fi o noutate! Mă bucur că suntem două românce într-o echipă din străinătate”, a declarat Adina Giurgiu, pentru Sportul Sălăjean.

Juventus domină acest sezon de Serie A feminin. Sassuolo ocupă în prezent ultimul loc în clasament, dar cu româncele în echipă speră să scape de retrogradare.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Politiști la ambasade și consulate pentru ELIBERAREA PAȘAPOARTELOR. Precizările Ministerului Afacerilor Interne

Napoli, o petardă a explodat în fața unui copil român de 7 ani, supus unei intervenții chirurgicale